تاکید ازبکستان بر همکاری کشورهای شانگهای در زمینه مبارزه با جرائم سایبری
08:22 2022/09/07

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، «شیرزاد ‌اف» وزیر توسعه فن آوری های اطلاع رسانی  و مخابرات ازبکستان در نشست علمی- کارشناسی سازمان همکاری با موضوع امنیت اطلاعات در شهر «تاشکند» گفت: این کشور خواستار تشریک مساعی در مقابله با جرایم سایبری در شبکه های اینترنت در سطوح دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی است.

وی در این نشست که بیش از 30 کارشناس برجسته از میان نمایندگان وزارتخانه ها و ادارات مربوطه، محافل علمی، دانشگاهی و تحلیلی کشورهای عضو سازمان همکاری شرکت کردند و به صورت نیمه حضوری برگزار شد، افزود: فن آوری های روز اطلاع رسانی می توانند در اهداف خرابکارانه و انجام دیگر اقدامات علیه صلح، امنیت و ثبات مورد استفاده قرار گیرند.

وزیر توسعه فن آوری های اطلاع رسانی  و مخابرات ازبکستان اظهار داشت: در حال حاضر فن آوری های دیجیتال به یکی از مهم منابع رشد اقتصادی تبدیل شده است. این یک اصل انکار است که دیجیتالی سازی اقتصاد، ایجاد داده های دیجیتال و به کارگیری فن آوری های «هوشمند» محرک اصلی رشد اقتصادی و بهبود رفاه مردم است.

‌اف خاطرنشان کرد: هدف استراتژیک سیاست دولتی تامین گذر به مرحله جدید توسعه ازبکستان یعنی گذر به یک دولت دیجیتال و ایجاد یک جامعه دیجیتال که پیشرفت پایدار اجتماعی-اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور را تامین، کیفیت زندگی مردم را بهبود می بخشد، است.

وزیر توسعه فن آوری های اطلاع رسانی و مخابرات ازبکستان ادامه داد: هم زمان با این، واقعیت های کنونی نشان می دهد که فن آوری های روز اطلاع رسانی می توانند در اهداف خرابکارانه و انجام دیگر اقدامات علیه صلح، امنیت و ثبات مورد استفاده قرار گیرند.

این مقام ارشد ازبک همچنین گفت: با توجه به زیادتر شدن موارد ستیزه جویی ها و تهدیدات امنیت اطلاعات و ، ازبکستان خواستار تشریک مساعی در مقابله با جرایم در شبکه های اینترنت در سطوح دوجانبه، منطقه ای و بین المللی است.

وی یادآوری شد: در این قرینه ابتکار «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان در مورد برگزاری نشست کارشناسی سازمان همکاری با موضوع امنیت اطلاعات، ارایه شده در شهر «دوشنبه» روز 17 سپتامبر سال 2021 میلادی، از اهمیت زیاد برخودار است.

وزیر توسعه فن آوری های اطلاع رسانی  و مخابرات ازبکستان در پایان اظهار داشت: این نشست برای بررسی مسایل امنیت اطلاعات در فضای سازمان همکاری ، اجرای عملی قرارداد بین کشورهای عضو سازمان همکاری در مورد همکاری در زمینه تامین امنیت اطلاعات بین‌المللی (از تاریخ 16 ژوئن سال 2009) و برنامه همکاری های متقابل کشورهای سازمان همکاری در مسایل تامین امنیت اطلاعات بین المللی برای سال های 2022 و 2023 میلادی کمک می‌کند.

سازمان همکاری یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ 15 ژوئن سال 2001 میلادی در چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.

در نشست سازمان که روزهای 8 و 9 ژوئن سال 2017 میلادی در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد، هندوستان و پاکستان عضو دائم سازمان همکاری ‌ شدند. هم اکنون ایران نیز در حال طی کردن مراحل و فرآیندهای عضویت دائم در سازمان همکاری است.

اکنون افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند. ترکیه، سریلانکا، ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج شریک گفت با این سازمان هستند. در نشست سازمان همکاری در شهر «دوشنبه» در ماه سپتامبر سال 2021 میلادی مراحل و فرایندهای ارائه مقام شریک گفت به مصر، قطر و عربستان سعودی آغاز شده است.

پیام/.