به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس، بنا به گزارش روزنامه چاینا دیلی چین، حجم مبادلات تجاری پکن و عشق آباد در 7 ماهه نخست سال جاری 53.4 درصد افزایش یافته است.
در این گزارش با عنوان «چین روابط خود را با کشورهای آسیای مرکزی تقویت میکند» آمده است: این موضوع از همکاری در چارچوب پروژه یک کمربند، یک جاده بین چین و قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ترکمنستان حکایت دارد.
کشورهای منطقه سرمایه گذاریها، فناوریها و بازارهای جدیدی دریافت کردهاند و همچنین سطح زیرساختهای خود به ویژه حمل و نقل و لجستیک را بهبود بخشیدهاند.
به گفته تحلیلگران، پروژه یک کمربند، یک جاده به رشد صادرات کشورهای آسیای مرکزی کمک کرده رشد صنعت آنها را متعادل کرده و فرصتهایی را برای نوسازی صنعتی آنها و توسعه اقتصاد سبز و دیجیتال گشوده است.
کمربند اقتصادی جاده ابریشم برای اولین بار توسط «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در سفر به قزاقستان در سال 2013 پیشنهاد شد و 5 کشور آسیای مرکزی جزو اولین کشورهایی بودند که در این ابتکار شرکت کردند.
امسال سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و 5 کشور آسیای مرکزی است که تجارت بین دو طرف از 460 میلیون دلار در سال 1992 به 50 میلیارد دلار در سال گذشته رسیده است.
در خلال نشست مجازی چین- آسیای مرکزی در ژانویه 2022 به مناسبت سی امین سالگرد روابط دیپلماتیک، شی جین پینگ چشم انداز تجارت بین چین و 5 کشور را برای رسیدن به 70 میلیارد دلار تا سال 2030 ترسیم کرد و گفت که پکن آماده است تا کالاهایی با کیفیت بیشتری از این کشورها وارد کند و سطح همکاری در زمینه انرژی و فناوری را بالا ببرد.
آسیای مرکزی یک دروازه کلیدی در مسیر قطار باری غرب چین به اروپا است. از ماه جولای، این کریدور حمل و نقل ریلی که در سال 2011 راه اندازی شد، بیش از 57 هزار سفر انجام داده و 5.3 میلیون تن کالا به ارزش نزدیک به 300 میلیارد دلار حمل کرده است. بر اساس گزارش آکادمی علوم اجتماعی چین، راه اندازی قطارهای باری چین-اروپا، زمان حمل کالا بین قزاقستان و اروپا را 5 برابر کاهش داده است.
در اجلاس ژانویه، رئیس جمهور چین گفت که چین 500 میلیون دلار کمک به کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از برنامههای توسعه و ارائه 5 هزار صندلی در سمینارها و کارگاههای آموزشی برای کمک به منطقه برای آموزش متخصصان در زمینههایی مانند بهداشت، توسعه کشاورزی و فناوری اطلاعات ارائه خواهد کرد.
این نشریه خاطرنشان میکند که روابط اقتصادی پررونق چین با آسیای مرکزی باعث ایجاد صدها شرکت حمل و نقل کالا در سین کیانگ شده است.
انتهای پیام/ح