به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، پیام تیرانداز مدیرعامل خبرگزاری فارس امروز سه شنبه 12 مهر در همایش «بررسی نقش نخبگان در جهاد تبیین» گفت: عملیات روانیِ گستردهای در روزهای گذشته دیدیم، رهبر معظم انقلاب هم در سخنانشان به آن اشاره کردند. دشمنان برای اجرای این عملیات هزاران ساعت وقت گذاشته و آماده بودند.
وی افزود: برنامه این بود که از ابتدای مهرماه و با شروع سال تحصیلی اقداماتشان را در دانشگاه با بیانیهها و تنشآفرینیهایی از این جنس شروع کنند تا جو دانشگاه ملتهب شود و بهتبع آن، جامعه را متشنج کنند. گام بعد از صدور بیانیه، تحصن بود، بعد از تحصن قصد داشتند اعتصاب کنند و در نهایت میخواستند اغتشاش ایجاد کنند.
مدیر عامل خبرگزاری فارس تشریح کرد: اما اتفاقی که برای خانم مهسا امینی رخ داد این اقدامات را جلو انداخت. چراکه سوژهای به دست آورده بودند که نمیتوانستند به راحتی از آن بگذرند؛ خانمِ کرد، سنی و جوانِ غریبی جانش را از دست داده بود که این اتفاق همه شرایط را برای تهییج احساسات داشت. لذا این افراد قمار کردند و به سرعت سرِ اصل مطلب رفتند، از سه مرحله اول چشم پوشی کردند و به اغتشاش رسیدند.
تیرانداز ادامه داد: در بحث تبیین اولین کار این است که بفهمیم ماجرا چیست. آن چیزی را که میخواهیم تبیین کنیم دقیقا باید بشناسیم، مرحله بعد تکنیکهایی هست که به وسیله آن بتوانیم تبیین را درست انجام دهیم.
وی با اشاره بخشی از واقعیتهای میدانی روزهای اخیر تصریح کرد: در کف میدان با نوجوانان و جوانان کم سن و سالی که احساس میکردند گیم بازی میکنند، مواجه بودیم. ما با آنها چه در زمان اغتشاشات که خبرنگاران ما در بین آنان حضور داشتند، چه بعد از آنکه بعضی از آنها بازداشت شدند و اطلاعاتی از آنها به دست آمد همراه بودیم.
وی گفت: این جوانان عمدتاً زیر 20 سال سن داشتند و شرایط زندگی آنها به نحوی بود که دغدغه معیشت نداشتند. برعکس قضایای اتفاق افتاده در آبان 98 که در آنجا مسئله اول معیشت بود، جوانانی که در حوادث چند روز گذشته حضور داشتند خیلی دغدغه معیشت نداشتند که این مسئله از موبایلهایشان، تیپشان، خودروهایشان و کسانی که دنبال آنها میآمدند مشخص بود و نشان میداد علاوه براینکه خیلی مشکل معیشتی ندارند بلکه از قشرهای نسبتاً مرفه جامعه هستند.
تیرانداز افزود: بخش قابل توجهی از این افراد آزادیهای حرام را به نحو کامل در زندگی خودشان داشتند؛ معتقدند بودند روابط با جنس مخالف میتواند حداکثری باشد و قبح استعمال مواد مخدر و بحثهای مربوط به مشروبات الکلی و ... در پیش آنها ریخته بود، در کف میدان با چنین جماعتی مواجه بودیم. خیلی از این افراد پیوند خانوادگی عمیقی نداشتند. یعنی یا پدر و مادر از هم جدا زندگی میکردند یا متأسفانه در حین ازدواج با فرد سومی ارتباط داشتند که نشاندهنده سبک زندگی آنان بود.
وی با بیان اینکه در این حوادث چند مسئله روی هم سایه انداخته بود، تشریح کرد: نمیتوانیم اعتراض کف میدانی را منحصر به این افراد بدانیم. شاید کسی باشد که از گرانی ناراضی است، ممکن بود او هم نظاره کند حتی شاید بدش هم نمیآمد اقدامی انجام دهد تا تنبیهی برای مسئولان باشد، عدهای با لایک کردن یا بوق زدن در خیابان نیز به با حوادث پیش آمده نوعی همراهی اولیه داشتند.
تیرانداز با اشاره به نقش آفرینی برخی از سیاسیون در این حوادث تصریح کرد: خیلی از سیاسیون که امروز در رأس کار نیستند با انگیزه دیگری با این موج همراه شدند؛ بیانیههای روز اول را دیدیم، بعد از سال 88 چنین بیانیههای صریحی که مردم را برای ریختن به کف خیابان تهییج کند نداشتیم. خیلی از این آقایانی که سال 88 برای اغتشاشات میدانداری میکردند زمانی که آقای روحانی در دور اول ریاست جمهوری برای وزرایش میخواست رأی اعتماد بگیرد چفیه گردنشان انداخته بودند و در حال رأی اعتماد گرفتن بودند.
وی گفت: ریشهیابی که میکنیم میبینیم برخی افراد براساس منافع شخصی به راحتی رنگ عوض میکنند. عده دیگری به حق یا ناحق ممکن بود از وضعیتی که در کشور وجود دارد و ناکارآمدیهای کوچک ناراضی باشند. همه اینها با هم مخلوط شده و موجب شده بود که چنین تصویری ایجاد شود.
مدیر عامل خبرگزاری فارس گفت: دشمن با چند استراتژی مشخص شروع به کار حجیم رسانهای کرد. اقلیتی که در بیشترین حالت در اوج شلوغیها در کل کشور کمتر از 50 هزار نفر بودند و بیشتر از آن نداشتیم.
وی افزود: دستههای کوچک در خیابانهای مختلف به راه افتاده بودند که شامل بچههایی بودند که وقتی کوکتول مولوتف میانداختند، آتش میزدند و سنگ میانداختند فکر میکردند گیم بازی میکنند یا قبلاً در فضای مجازی نیز چنین اقداماتی انجام داده بودند.
تیزانداز تصریح کرد: حادثه غمناکی که برای خانم مهسا امینی رخ داد همه این مسائل با هم ترکیب شده بود که در این بین وظیفه تبیین برعهده ما بود.
وی با بیان اینکه گردوغبارها نسبت به روزهای اول کم شده است، تشریح کرد: روزهای اول خیلی از دوستان من و شما مانده بودند و صحنه را نمیتوانستند دقیق ببینند. البته کسانیکه سنشان بالاتر است یادشان هست در سال 88 حدود 7-8 ماه این وضعیت فتنهگون طول کشید تا برخی واقعیت را متوجه شوند.
مدیر عامل خبرگزاری فارس تصریح کرد: بلکه حتی عدهای تا دو دوره انتخابات بعدی، یعنی حدود هشت سال بعد نیز متوجه ماجرا نشده بودند؛ از آنجایی که با پرچم سبز و اسم امام حسین (ع) و به اسم دین و نخستوزیر امام در میدان آمده بودند کار خیلی سخت بود ولی الان در روزهای اول موقعیت خودشان را نشان دادند.
وی با اشاره به اقداماتی که باید در جهاد تبیین انجام شود گفت: گام اول وزن دادن به هر کدام از مؤلفههایی است که در شرایط فتنه مؤثر هستند و اجازه دادن به اینکه مردم بفهمند و مرز خودشان را از آنها جدا کنند.
تیرانداز گفت: دشمن چند استراتژی مشخص دارد؛ یکی از استراتژیهای مهم آنان ارائه اخبار منفی است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این نیز در سخنانی اشاره کردند هر 10 دقیقه یک خبر ملتهبکننده منتشر میشود. ما که در رصد رسانهها هستیم میبینیم در زمان کمتر از 10 دقیقه این اخبار منفی منتشر میشوند.
مدیر عامل خبرگزاری فارس افزود: عملیات روانی هر 10 دقیقه یکبار؛ کار دوم این بود که ایجاد یأس کنند و نشان دهند آیندهای وجود ندارد. از بچههایی که با آنها صحبت کرده بودند این مطالب به دست آمده بود؛ نوجوانان و جوانان ایران قدیم را خوب میدانستند، وضعیت شرایط فعلی را بد میدیدند و نگاه آنها به آینده سیاه بود. این ذهنیت و این تصویرسازی برای همه شکل گرفته بود. چنین نگاهی به آینده چه اتفاقی میتواند رقم بزند؟
ادامه دارد...