14 راهکار اندیشمند سریلانکایی برای تحقق وحدت اسلامی
12:44 2022/10/11

به گزارش خبرگزاری فارس، محمد عزام مجیدی، اندیشمند سریلانکایی در سی‌و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی با بیان اینکه تفرقه و منازعه میان مسلمانان خطر بزرگی است که نباید آن را دست کم گرفت، گفت: همه ما باید نسبت به لزوم تقویت وحدت اسلامی دغدغه و اهتمام داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه سخن گفتن در خصوص وحدت اسلامی میان شیعیان و اهل سنت و برگزاری همایش‌ها، کنفرانس‌ها و گردهمایی‌ها به تنهایی برای تحقق این وحدت کافی نیست، اظهار داشت: طبیعتا کسانی که از استقلال فکری برخوردار نیستند و دیگران به جای آنها فکر می‌کنند و می‌اندیشند، نمی‌توانند در مسیر تحقق وحدت گامی بردارند.

این اندیشمند سریلانکایی در ادامه سخنان خود راهکارهایی را برای تثبیت و نهادینه ساختن وحدت و انسجام میان مذاهب اسلامی ارائه داد که عبارتند از:

۱ـ برگزاری گفت‌ علمی و منطقی میان علمای شیعه و سنی که دارای پایبندی به مبانی اسلامی بوده و از استقلال فکری برخوردار هستند. این گفت و گوها باید پیرامون اختلاف‌نظرهای فقهی، سیاسی، اقتصادی و ... انجام شود.

۲ـ برگزاری کنفرانس‌ها و همایش‌های گسترده با محوریت بررسی چگونگی برخورد با فرهنگ غربی. لازم است در این کنفرانس‌ها در خصوص راهکاری مناسب به منظور جلوگیری از به حاشیه رانده شدن نقش مدارس و دانشگاه‌های دینیِ فعال در زمینه وحدت، بحث و تبادل‌نظر صورت پذیرد.

۳ـ تأسیس و راه‌اندازی نهادها و مؤسسات دینی به منظور مقابله با مفاهیم دینیِ انحرافی و اعتقادات باطل و نیز جلوگیری از تحریف مفاهیم قرآن کریم و سنت نبوی شریف.

۴ـ راه‌اندازی مرکزی به منظور شناخت دقیق اهل بیت نبوت (علیهم السلام) و معرفی آنها به گونه‌ای که تمامی روزنه‌‌ها برای مخدوش ساختن چهره اهل بیت پیامبر اکرم (ص) مسدود شوند.

۵ـ گسترش فرهنگ انس با قرآن کریم و سنت پیامبر (ص) به جای غرق شدن جوانان در سرگرمی‌هایی نظیر فوتبال و ... .

۶ـ اهتمام به تزکیه نفس، اقامه نماز، خواندن دعا و توسل به اهل بیت (ع).

۷ـ دفاع از دین و فقه و پایبندی به اصول و ارزش‌های قرآن کریم و سنت نبوی شریف و مقابله با هرگونه اهانت و تعرض به أنبیا و ائمه معصومین (ع).

۸ـ باور داشتن سخنان و گفته‌های مؤمنان و اجتناب از متهم کردن دیگران به امور مختلف و نیز پایبندی به امر به معروف و نهی از منکر در جوامع اسلامی.

۹ـ استفاده از اصطلاحاتِ فرهنگی ـ اسلامی و امتناع از مشارکت در گردهمایی‌هایی که در آنها از اسلام و مسلمانان با بکارگیری اصطلاحات غیر مؤدبانه و غیر منطقی، سخن گفته می‌شود.

۱۰ـ احیای اعتماد به نفس در نزد جوانان جهان اسلام و مقابله با پدیده گرایش به غرب در این جوامع.

۱۱ـ از بین بردن خرافات و تطهیر فرهنگ مؤمنان از خرافات و دروغ‌پردازی.

۱۲ـ افزایش ارتباطات و مراودات میان حوزه‌های علمیه و نیز دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی در جوامع اسلامی.

۱۳ـ اهتمام به شناخت دشمن مشترک و مواجهه فکری و سیاسی با آن و رسوا کردن مزدورانِ مرتبط با کفّار جهانی در جهان اسلام.

۱۴ـ تبیین اقدامات أنبیا و معصومین (علیهم السلام) برای ایجاد وحدت اسلامی و معرفی الگوی وحدت به نسل جوان در جهان اسلام.

وی همچنین با بیان اینکه عدالت اجتماعی یکی از عواملی است که در نهایت به تقویت وحدت و انسجام میان مذاهب مختلف اسلامی منجر می‌شود، خاطر نشان کرد: همه ما باید بدانیم که شرک دینی به ظلم اجتماعی و ظلم اجتماعی به کفر منتهی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه تقرب به خداوند متعال عامل اصلی وحدت میان بشریت است، گفت: نزدیک شدن به آمریکا، اسرائیل و شیاطین، امت اسلامی را از هدف والای خود که همان وحدت میان مذاهب مختلف است، باز می‌دارد.

پایان پیام/