به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، بیش از 3 هزار نفر از کاربران سامانه تعاملی «فارس من»، در پویشی نسبت به بکارگیری اصطلاحات نامناسب در سریالهای تلویزیونی واکنش نشان دادهاند. در متن درخواست این پویش که با عنوان «پرهیز از بکارگیری اصطلاحات نامناسب در سریالهای تلویزیونی» به ثبت رسیده، آمده است:
«اصطلاحات ناپسند امروز از فیلتر صدا و سیما رد میشود که حتی معنی آن را هم نمیدانیم، صحیح نیست در جامعه امروزی ما اجازه دهیم هر ناسزایی برای خنداندن مخاطبان در فرهنگ لغات باب شود».
رحیمی راد سردبیر پویش «پرهیز از بکارگیری اصطلاحات نامناسب در سریالهای تلویزیونی» در گفتگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس ضمن اشاره به عدم توجه برخی سازندگان آثار نمایشی تلویزیونی به زبان معیار فارسی گفت: برخی اصطلاحاتی که در اکثر آثار نمایشی تلویزیون و سریالهای پرمخاطب مصطلح شده و از زبان بازیگران خارج میشود، حاوی بار معنایی ناسالمی هستند که با توجه به اینکه برخی از بینندگان سریالهای تلویزیونی را نوجوانان و جوانان دهه هشتاد و نود کشور تشکیل میدهند، باید از تکرار آنها پرهیز شود.
وی ادامه داد: نقطه شروع این پویش از تماشای مستند سینما پشت پرده در شبکه نمایش سیما آغاز شد. در این مستند عباراتی به تصویر درآمد که معنای مناسبی را به ذهن متبادر نمیکرد. در سریالهای تلویزیونی نیز شاهد این هستیم که ناسزا و فحش افراد به یکدیگر عادی شده و حرمتی میان افراد رعایت نمیشود. این موضوع در حالی رخ میدهد که رسانه به جای قهرمان سازی، قهرمان سوزی میکند.
سالهاست که سریال سازی در صدا و سیما مسیر رو به رشدی را تجربه نمیکند و تنها شاهد تکرار کلیشههای مجموعههای تلویزیونی پرمخاطب دهه 80 هستیم. بدون توجه به اینکه چه مسیری را در این دو دهه پشت سر گذاشتهایم و ضرورت تولیدات نمایشی با کیفیت در رسانه ملی تا چه میزان احساس میشود.
نگاهی به انتقادات مکرر مخاطبان از سریالهای سالهای گذشته نشان میدهد که مسیر سریالسازی در تلویزیون همچنان در سراشیبی افول راه خود را طی میکند. در این شرایط یکی از لازمههای تولید محتوای متناسب با ذائقه مخاطبان و فضای فرهنگی - اجتماعی جامعه، تسلط سازندگان مجموعههای تلویزیونی بر قواعد فنی و شناخت قواعد حاکم بر فرهنگ بومی کشور است.
پایان پیام/