سیونهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران امسال در حالی کار خود را آغاز کرده است که از میان 1996 اثر رسیده به این جشنواره، 1364 اثر بخش داستانی این جشنواره را تشکیل میدهد. اسما ابراهیمزادگان، امیرمهدی پوروزیری، امیرعباس ربیعی، محمدرضا عرب، جواد میرزاآقازاده، رضا نجاتی و داریوش یاری، اعضای هیأت انتخاب آثار داستانی این دوره از جشنواره 47 اثر را برای حضور در این بخش برگزیدند که در جشنواره سیونهم فیلم کوتاه تهران نمایش داده میشود. در این گزارش به معرفی آثار این بخش و صاحبان آثار میپردازیم.
«فلس» عنوان فیلمی 18 دقیقهای از هومن ادری است که با برداشتی آزاد از داستان «شام خانوادگی» اثر کازوئو ایشی گورو در سال جاری تولید شده است.
فیلمبرداری این فیلم کوتاه داستانی را علی حسین زاده و تدوین آن را پویان شعله ور برعهده داشتهاند. در «فلس» به تهیهکنندگی انجمن سینمای جوانان ایران-دفتر اصفهان، مولود معظمی و دینا اثباتی، بازیگرانی چون غلامرضا فرج زاده، پوریا ریحانی ، نفیسه زارع، لیلا دمان و ابراهیم تمهید حضور داشته اند. این فیلم در اصفهان ساخته شده و خلاصه داستان زیر را دربرمیگیرد: « سیاوش پس از سال ها زندگی در کانادا، به بندر محل تولدش در جنوب ایران باز میگردد و متوجه میشود که برکت از دریا و بندر رفته است و طبق سنت و آیین خاصی، مردم در پی آزمودن ناخدای خاطی از طریق زهر ماهی هستند تا برکت دوباره به بندر برگردد. در این میان، سیاوش متوجه مصیبت از دست دادن مسافران پدرش، ناخدا یونس، در دریا می شود.
هومن نادری متولد 1368 در اصفهان و دانشجوی دکترای پژوهش هنر است. در ساخت فیلم فلس این هنرمندان با او همراهی کرده اند: صدابردار: مصطفی بهمنی، صداگذار: محمدمهدی جواهری زاده، موسیقی: سینا فرزادی پور، گریم: شهربانو نیسنی و طراح صحنه و لباس: ملیکا غلامی
«گودال» محصول سال 1400 در مدت زمان 20 دقیقه، فیلمی به نویسندگی و کارگردانی فرزاد رنجبر است که در شهر سمنان ساخته شده و محمد برهمنی، فرزام رنجبر، امین اسفندیار، سجاد باقری، میلاد فرجزاده در آن به ایفای نقش پرداختهاند. عمار خطی و صدا و سیمای مرکز سمنان نیز تهیهکننده این کار بودهاند. «گودال» داستان سیاوش یک کارگردان شکست خورده را روایت میکند که در شرایط بدی به سر میبرد و برای مطرح کردن درخواست کمک از سینا، دوست ثروتمند دوران دانشجویی اش، دعوت او را برای یک سفر یک روزه به همراه دوستانش میپذیرد، بیآنکه بداند او قصد تسویه حساب اتفاقات گذشته را دارد. فرزاد رنجبر کارگردان این اثر متولد 1364 در تهران و کارشناس کارگردانی است و هنرمندان زیر در ساخت «گودال» با او همراه بودهاند: فیلمبردار: پوریا حیدری، تدوینگر: شاهین سپهری، صدابردار: سیدرضا حسینینیا، صداگذار: پارسا مهدوی، موسیقی: پارسا مهدوی، گریم: مصطفی خرمیان، طراح صحنه و لباس: ساناز ترابی.
همچنین «پارادوپینگ» نیز فیلمی نوشته رضا فهیمی و به کارگردانی محمدرضا حسنی رنجبر است که در مدت زمان 20 دقیقه در سال جاری ساخته شده است. حامد بقائیان به عنوان فیلمبردار و علیرضا احمدی طیفکانی به عنوان تدوینگر همراه این اثر بودهاند. انجمن سینمای جوانان ایران و محمدرضا حسنی رنجبر تهیهکنندگان این فیلم بوده اند و محمد رویگر، هادی بمانادی، فاطمه رادمنش، محمدرضا قدس ولی، امیرعلی زبردست و محمدعرفان صادقی گروه بازیگران آن را که در شهر رفسنجان ساخته شده است، دربرمیگیرند.
«پارادوپینگ» خلاصه داستان زیر را دربرمیگیرد: «آریو در تلاش است تا در مدت زمانی اندک، خود را برای تست استعدادیابی فوتبال آماده کند.»
در ساخت این فیلم عوامل زیر مشارکت داشتهاند: صدابردار: وحید رضویان، صداگذار: محمدمهدی جواهری زاده، موسیقی: بهنیا یوسفی و میلاد اعتماد و طراح صحنه و لباس: الهام خدابنده لو
محمدرضا حسنی رنجبر کارگردان این فیلم متولد 1373 در رفسنجان و فارغ التحصیل کارگردانی سینما در مقطع کارشناسی است.
سیاوش بهادریراد در کسوت نویسنده و کارگردان با فیلم کوتاه « جابجایی» در بخش داستانی جشنواره فیلم کوتاه تهران و دوره سیونهم این رویداد حضور دارد. این فیلم 17 دقیقه ای در سال 1400 تولید شده است. سعید براتی فیلمبردار، احسان واثقی تدوینگر، سامان شهامت صدابردار و صداگذار، امیر صدیقیان طراح موسیقی این فیلم بوده اند. همچنین عادل مدنی طراحی جلوه های ویژه و الهه افشاری طراحی صحنه و لباس، این فیلم را برعهده داشته اند. بهزاد دورانی، الهه افشاری نیز دو بازیگر «جابجایی» هستند که در تهران ساخته شده است و ماجرای کشمکش بین چند نسل از یک خانواده را روایت میکند. سیاوش بهادریراد که به همراهی شادی بهادریراد این کار را تهیه کرده است، متولد 1364 در تهران و فارغ التحصیل کارشناسی تئاتر است.
«از اینجا باز شود» کاری مشترک از امیرحسین طالبی و محسن اصدق پور است که فیلمنامه آن را طالبی نوشته است. این فیلم امسال در مدت زمان 26 دقیقه تهیه شده و مهدیه آگاهی فیلمبردار، بهرام عمرانی تدوینگر، امین جعفری صدابردار و عبدالرضا حیدری صداگذار آن بودهاند.
همچنین بهنام عمران طراحی موسیقی، ساچلین مهدیلو طراحی گریم، محمدامین غضنفری طراحی جلوه های ویژه، فائزه محمدی و پویان باغنده طراحی صحنه و ملینا باغنده طراحی لباس آن را برعهده داشته اند.
در خلاصه داستان این فیلم که سیاوش چراغیپور، بهراد سلاحورزی، مهدی رضایی، علی رحیمی در آن بازی کردهاند و در شهر تهران ساخته شده، آمده است: « از روزی که تُنگ دکمههای شانس به خیاطی «ابرام» میرسد، زندگی جادو میشود. حالا او، به همدستی گربهاش «حمیرا»، در روند عدالت جهان نقش دارند. »
تهیهکنندگی «از اینجا باز شود» را نیز محسن اصدقپور برعهده داشته است. وی متولد 1374 در شهر رشت و دارای مدرک کارشناسی مهندسی مکانیک است. امیرحسین طالبی نویسنده و کارگردان این فیلم نیز متولد 1377 است.
محمدمهدی باقری نویسنده و کارگردان «نجان» نیز از دیگر فیلمسازان حاضر در سیونهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران است که با همراهی حامد حسینی سنگری در فیلمبرداری، محمدمهدی باقری در تدوین، حسن مهدوی در صدابرداری و صداگذاری، فرزانه غریبی جویباری در طراحی صحنه و لباس و یاسین الله دادیان در جلوه های ویژه بصری این اثر کوتاه داستانی را ساخته است. «نجان» که در سال 1400 ساخته شده، 15 دقیقه دارد و محمدمهدی باقری و انجمن سینمای جوانان ایران تهیهکنندگانش هستند. این فیلم در تالش ساخته شده و داستانی نجان، پسر ناشنوایی را روایت میکند که توسط برادر بزرگترش به جنگل برده میشود. او پای درختی که به ادعای برادر آرزوها را برآورده میکند باید بپذیرد که برای آرزوی بزرگی که در دل دارد از چیز مهمی بگذرد.
محمدمهدی باقری متولد 1367 در رفسنجان و دارای مدرک کارشناسی کشاورزی است.
«غیرموجه» عنوان فیلم دیگری از بخش داستانی جشنواره سیونهم و محصول سال 1400 در 15 دقیقه است که محمدرضا خاوری فیلمنامه آن را نوشته و تهیه کنندگی کارگردانی کرده است. او متولد 1371 در تهران و فارغ التحصیل کارشناسی معماری است. این فیلم داستان فردی به نام عرفان است که در تلاش برای حمایت از همکلاسی باردارش، ناخواسته باعث به وجود آمدن یک سوءتفاهم بزرگ می شود. نسیم ادبی، فرانک کلانتر، محمد موحدنیا، امین مظاهری، حورا کیان و شهروز آقایی گروه بازیگران این فیلم کوتاه داستانی را تشکیل میدهند و سایر عوامل تولید آن عبارتند از: فیلمبردار: کیوان شعبانی، تدوینگر: محمدرضا خاوری، صدابردار: هادی افشار، صداگذار: عرفان ابراهیمی، موسیقی: آرش کامفر، گریم: لیدا ایرانی، طراح صحنه و لباس: نسیم ملکی.
هادی نوری نویسنده، تهیهکننده و کارگردان فیلم کوتاه «تکهای از تو» در 26 دقیقه سال جاری تولید شده است. آرمان فیاض به عنوان فیلمبردار، مهدی سعدی به عنوان تدوینگر و صدابردار، زهره علیاکبری به عنوان صداگذار، پیام آزادی به عنوان طراح موسیقی، امید گلزاده به عنوان طراح گریم این کارگردان را در ساخت فیلم «تکهای از تو» همراهی کردهاند.
همچنین محسن خیرآبادی طراح جلوههای ویژه، بابک کریمی طاری طراح صحنه، نفیسه ناصرنیا طراح لباس و شاهرخ فروتنیان، مائده طهماسبی، نازنین احمدی و هادی نوری بازیگران این فیلم کوتاه داستانی بودهاند.
«تکهای از تو» در تهران ساخته شده و داستان پیرمردی واله است که ناامیدانه به دنبال قلب برای جراحی پیوند همسرش است. پزشک زن جوانی که در چالش جدایی از همسرش است او را همراهی میکند.
هادی نوری متولد 1360 در تهران و دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق بینالملل است.
«اسماء» دیگر فیلم راه یافته به این جشنواره است که محصول سال 1401 و دارای زمان 20 دقیقه به نویسندگی و کارگردانی مصطفی آقامحمدلو است. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «اسماء زن امدادگر سوری برای سامان دادن به یک بیمارستان زیر آتش در استان ادلب سوریه به همراه یک فرمانده وارد آن میشود. وی به همراه یک نوزاد تازه متولد شده در اثر یک انفجار زیر آوار گیر میافتد.»
این فیلم در تهران ساخته شده و مهسان خداکرمی، بلورسادات کسائیان، احمد جنید و حسین مساحه در آن به ایفای نقش پرداختهاند. سایر عوامل تولید آن نیز عبارتند از: فیلمبردار: شاهین عراقی، تدوینگر: بنیامین قچاق، صدابردار: امین جعفری، صداگذار: مرتضی و میثم فتحی، موسیقی: علی اسکندر پور، حسین مباشر، امیر حسین کیانپور، مژگان حسینی، مهگل صفدری، گریم: بابک کشن فلاح و ماجد آل کثیر، طراح جلوه های ویژه: حمید رسولیان و حسین راستگو (میدانی).
تمام آثار معرفی شده در این دو قست گزارش، آثار داستانی جشنواره فیلم کوتاه تهران هستند، آثاری که همگی نشان دهنده پویایی این هنر در سینمایی ایران خواهند بود.
پایان پیام/