تیرانداز: هدف ما شکستن هژمونی جریان دروغ رسانه‌های دنیاست
06:44 2022/10/25

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، تعدادی از مدیران و تحلیلگران رسانه‌های روسیه، قزاقستان و قرقیزستان امروز (سه‌شنبه) سوم آبان ماه از خبرگزاری فارس بازدید و از نزدیک در جریان فعالیت‌‌های این خبرگزاری قرار گرفتند. 

مدیران این رسانه‌ها همچنین با پیام تیرانداز مدیرعامل خبرگزاری فارس دیدار و گفت‌وگو کردند.

پیام تیرانداز مدیرعامل خبرگزاری فارس در این دیدار ضمن خیرمقدم به حاضران در این دیدار به ۴۳ سال تحریم‌ مردم ایران و بی اثر بودن این تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: زمانی که یکی از مقامات اروپایی بعد از تحریم‌های سنگین علیه ایران به تهران سفر کرد، گفت که من در تهران هیچ اثری از تحریم ندیدم و زندگی عادی مردم برخلاف القائات جریان دارد.

وی افزود: ۴۳ سال است تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار داریم، حتی تحریم‌های دارویی علیه کودکان سرطانی و بیماران پروانه‌ای اعمال شده است. اما حرکت جمهوری اسلامی ایران به برکت تفکر ضد ماتریالیستی روز به روز قوی‌تر از گذشته و رو به جلو ادامه دارد. 

تیرانداز در ادامه به تشریح فعالیت‌های خبرگزاری فارس پرداخت و گفت: ما معتقدیم باید حقیقت را به مردم گفت تا بتوانند درست متوجه اتفاقات شده و درست تصمیم بگیرند و نگذارند رسانه‌ها به جای آنها فکر کنند. ما در چنین جنگی با رسانه‌های جریان مقابل هستیم و البته در این جنگ بر خلاف آنها ملاحظاتی را داریم. 

وی با اشاره به اغتشاشات اخیر در ایران عنوان کرد: در اتفاقات اخیر فقط  ۵ رسانه‌ غربی به سردمداری بی.بی.سی در طی ۲۵ روز بیش از ۱۷ هزار دروغ علیه ایران منتشر کردند. اما ما برای رسیدن به اهدافمان که توجه دادن مردم به حقیقت و تفکر کردن است، اجازه دروغ گفتن نداریم و اعتقادات و باورهای ما به ما اجازه نمی‌دهد از هر وسیله‌ای برای رسیدن به اهداف خود هر چند خوب و بزرگ باشد، استفاده کنیم.

مدیرعامل خبرگزاری فارس با بیان اینکه انسان‌ها حق دارند تفکر کنند و بدانند برای چه به وجود آمدند و به کدام سمت می‌خواهند بروند، اظهار داشت: رسانه‌ها و جریانات فکری در غرب تلاش می‌کنند با روش‌های تبلیغاتی بر اذهان مردم سیطره پیدا کنند که ما باید جلوی این روند را بگیریم. 

در ادامه تعدادی از مدیران رسانه‌ها به طرح سؤالاتی پرداختند.

تیرانداز در پاسخ به سؤال «سرگئی ایوانف» تاریخ شناس و استاد دانشگاه ملی قرقیزستان و رئیس گروه شرق شناسی و روابط بین‌الملل دانشگاه ملی قرقیزستان درباره رویکرد خبرگزاری فارس گفت: ما به دنبال اخباری نیستیم که فقط منافع سیاسی جمهوری اسلامی ایران را تامین کند. ما به دنبال شکستن هژمونی جریان دروغ رسانه‌های دنیا هستیم. به دنبال این هستیم که مردم وقایع و رویدادهایی که به روایت رسانه‌های ما می‌بینند، درست و جامع باشد تا بتوانند مبتنی بر آن تصمیم بگیرند. انسا‌ن‌ها حق دارند آزادانه فکر کرده و تصمیم بگیرند. هدف ما نشان دادن ماهیت جریان مقابل است که با قلب واقعیات و وارونه نشان دادن حقایق، در پی بهره کشی از انسان‌ها و ملت‌ها برای تحقق منافع خود هستند.

وی افزود: خبرگزاری فارس به انتشار اخبار سریع و دقیق مشهور است و بر همین اساس پرمخاطب‌ترین و پر ارجاع ترین خبرگزاری ایران است، اما هیچ وقت به عمد خبری را خلاف واقع منتشر نکردیم. البته در کار رسانه به واسطه ماهیت آن همیشه ممکن است اشتباهاتی رخ دهد که اجتناب ناپذیر است.

«استانیسلاو پیریچین» خبرنگار و ستون نویس نزاویسیمایا گازتا از کشور روسیه نیز که پیش از این هم ۱۲ سال پیش بنا به دعوت خبرگزاری فارس به ایران سفر کرده بود خطاب به تیرانداز گفت در حال حاضر وضعیت ژئوپلتیکی به گونه‌ای است که نیاز بیشتری برای رساندن اخبار صحیح به مردم وجود دارد. ما به عنوان یکی از اعضای سازمان همکاری شانگهای طرفدار عضویت دائم ایران در این سازمان هستیم و از ایران نیز انتظار داریم که کمک کند همکاری‌ها در چارچوب کریدور شمال - جنوب و همچنین ایجاد زیرساخت‌های تبادل مالی بین ایران و روسیه زودتر عملیاتی شود.

وی همچنین کتاب تألیف خود تحت عنوان «روسیه در خزر: در جستجوی راهبرد بهینه» را به مدیرعامل خبرگزاری فارس تقدیم کرد.

تیرانداز در پاسخ به اظهارات این روزنامه نگار روس عنوان کرد: بخشی از تحرکات و دشمنی‌ها علیه ملت‌ها و دولت‌های ما به دلیل همین همبستگی‌هاست. دشمن مشترک ما احساس خطر کرده است و برای همین این تحرکات، دروغ پردازی‌ها و جنگ رسانه‌ای را علیه ملت‌های ما به کار گرفته است.

«ادوارد پالیتایو» استاد دانشگاه دولتی آلماتی قزاقستان و سردبیر دلتاپرس هم در این نشست خطاب به تیرانداز گفت: شما در ۴۳ سال توانستید سیاست‌های خبری خود را به جایی برسانید. ما در آسیای مرکزی خبرگزاری‌هایی داریم که برای خود اهدافی را تعیین کرده‌اند، ولی بیشتر به انتشار اخبار داخلی می‌پردازند. برخی از خبرهایی که می‌خواهیم از دنیای خارج منتشر کنیم تحت تاثیر تفکر حاکم بر دنیای غرب است. با توجه به تاثیر غرب بر رسانه‌های ما، شاهد هستیم که در اتفاق اخیر بین روسیه و اوکراین، نسل جوان ما که اخبار را از طریق شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند، به نسل‌ قبلی خود معترض هستند که اینقدر اخبار را از تلویزیون و روزنامه دنبال نکنید. در حال حاضر شکافی بین نسل جدید و قدیم ایجاد شده است. پیشنهاد شما برای کم کردن این شکاف چیست؟

مدیرعامل خبرگزاری فارس در پاسخ به وی گفت: البته این موضوع برای همه کشورهایی که با جریان غرب تقابل دارند از جمله ایران نیز وجود دارد، اما یکی از کارهای مهم این است که ماهیت جریان را برای مخاطبان و جوانان به روش‌های جذاب تشریح کنیم. جریان مقابل یک زمانی با بمب و سلاح و ابزارهای جنگی سعی می‌کردند بر مردم استیلا پیدا کرده و اهداف خود را به کرسی بنشانند. اما الان با رسانه این اهداف را دنبال می‌کنند و از مدت‌ها قبل نیز در این زمینه برنامه ریزی کرده‌اند، شعار آزادی و آزادی بیان سر می‌دهند اما به محض اینکه منافعشان به خطر بیفتد به بزرگترین ابزار سانسور تبدیل می‌شوند و اجازه نمی‌دهند صدای مخالف منتشر شود.

تیرانداز اضافه کرد: همه ما وظیفه داریم مردم و جوان‌ترها که بیشتر تحت تاثیر این هجمه قرار گرفته‌اند را مخاطب قرار دهیم و پشت پرده‌ها را برای آنها آشکار کنیم. ما بر خلاف آنها باید کمک کنیم مردم اهل فکر کردن شوند و هر چیزی را بلافاصله نپذیرند. 

به گفته وی غرب مردم را در همه چیز از جمله در فضای رسانه، مصرف کننده می‌خواهد و باید این پارادایم را بشکنیم و جریان مقابل را به چالش بکشیم.

مدیرعامل خبرگزاری فارس با بیان اینکه هنوز برای غلبه در این میدان نبرد راه زیادی داریم، اظهار داشت: به واسطه این ۴۳ سال هجمه و تلاش‌هایی که متناسب با آن انجام دادیم، تجاربی را کسب کردیم که قابل انتقال است. یادمان باشد که آنها به دنبال این هستند که هیجانات مردم را تحریک کنند و با بهره گیری از احساسات آنها، به اهدافشان برسند، ولی مخاطب ما تفکر و اندیشه مخاطبان است و باید تلاش کنیم جامعه و مخاطبان ما نسبت به تکنیک‌های شیطانی جریان رسانه‌ای نظام سلطه واکسینه شوند. 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این سفرها و همکاری‌ها سرآغاز حرکت متحد به سمت این هدف بزرگ باشد.

پایان پیام/