رشد 50 درصدی تولید تراکتور در یک سال اخیر/‌ سال آینده 10 هزار تراکتور صادر می‌کنیم
08:18 2022/10/28

محمد موسوی در گفت‌ با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، به اشاره به اقدامات و دستاوردهای وزارت در بخش صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات این وزارتخانه، اظهار داشت: در معاونت صنایع تجهیزات و ماشین‌آلات وزارت ، اقدامات اساسی انجام می‌شود که یکی از این اقدامات پایش وضعیت تولید با توجه به شرکت‌های موجود در کشور است، بنابراین کمک به شرکت‌ها، انجمن‌ها و افراد شاغل در این بخش از صنعت، از وظایف این معاونت است.

معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزیر با اشاره به اهتمام دولت سیزدهم نسبت به احیای واحدهای راکد، افزود: ‌ با اقدامات وزارت ، دولت سیزدهم موفق شد از زمان استقرار تاکنون بیش از 2 هزار شرکت تعطیل و زیان‌ده را احیا و از زیاندهی و تعطیلی خارج کند.

هپکو را به چرخه تولید برگرداند

وی با بیان اینکه هپکو یکی از شرکت‌های خارج شده از تعطیلی در یک سال گذشته است، گفت: این شرکت با دارا بودن یک‌هزار پرسنل می‌توانست سالانه 3 هزار ماشین آلات معدنی تولید کند اما طی سال‌های گذشته سفارش‌گذاری ناچیزی در این شرکت انجام شده بود و به دلایل برخی مشکلات مانند ایفای تعهدات ارزی دچار توقف فعالیت شده بود.

معاون وزیر بیان داشت: اما پس از دستور رئیس جمهور در سفر استانی به اراک و بازدید حضوری از این شرکت و پیگیری‌های مجدانه وزیر از سایر دستگاه‌های دولتی و اخذ مجوزهای لازم، خوشبختانه این شرکت به تولید بازگشت.

موسوی افزود: در حوزه تجهیزات پزشکی بیش از یکصد شرکت دارای نشان CE (نشان کیفیت اروپا) در کشور وجود دارد که با میانگین صادرات سالیانه 10 تا 15 میلیون دلار قابلیت صادرات سالیانه 50 میلیون دلار را دارند که البته در این حوزه نیازمند مساعدت و همکاری سایر دستگاه‌ها نیز هستیم.

معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزیر اظهار داشت: بنابراین در این راستا طی تفاهم‌نامه‌ای که با ستاد زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امضا شد به دنبال تقسیم کار ملی برای رفع این موانع برای تولید تجهیزات پزشکی و وارداتی با ارزبری بالا و صادراتی شدن شرکت‌های فعال در این حوزه هستیم.

وی درباره بازارهای صادراتی حوزه تجهیزات پزشکی بیان کرد: در حوزه صادرات در حال مذاکره با کشورهای همسایه و همسو هستیم. 

معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزیر با تأکید بر اینکه در جنگ اقتصادی کنونی که در آن قرار داریم باید برای کشور ارزآوری داشته باشیم، گفت: در دنیا شاخصی به عنوان کالاهای پیچیده وجود دارد و براساس این شاخص کشوری قوی به شمار می‌رود که در زمینه صادرات کالاهای پیچیده موفق باشد زیرا پیش‌بینی می‌شود که این کشورها در آینده نیز رشد داشته باشند و در عرصه جهانی نیز حرفی برای گفتن داشته باشند بنابراین یکی از اهداف ما در پایش شرکت‌ها این است که به ارتقا فناوری و نوآوری شرکت ها کمک کنیم.

موسوی با اشاره به آغاز اقداماتی برای بومی سازی 15 تجهیز پرکاربرد در حوزه تجهیزات پزشکی اظهار داشت: میانگین ارزبری از این کالاها 20 تا 35 میلیون دلار است.

معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزیر گفت: یکی از دستاوردهای یک سال اخیر وزارت افزایش 50 درصدی تولید تراکتور در کشور بوده است به نحوی که به تولید 35 هزار دستگاه تراکتور در سال خواهیم رسید.

وی اظهار داشت: اساس نه تنها نیاز کشور مرتفع می‌شود بلکه امکان صادرات 10 هزار تراکتور را در سال آینده خواهیم داشت.

موسوی بیان داشت: همچنین در تولید ماشین آلات معدنی طی 6 ماهه اول سال جاری در مقایسه با 6 ماه نخست سال گذشته بیش از 122 درصد افزایش  تولید داشته‌ایم که بر این اساس به تولید هزار و 332 دستگاه ماشین آلات معدنی و راهسازی دست یافته‌ایم.

معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزیر اظهار داشت: رشد صنعت در بهار امسال 5.1 درصد بود‌ و وزارت با ایجاد 158 هزار اشتغال حائز رتبه اول در تولید اشتغال بوده است.

موسوی تصریح کرد: همه این دستاوردها به توفیق الهی و تلاش صنعتگران، مهندسان و کارگران بومی کشور محقق شده است.

پایان پیام/