به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در روزهایی که بلاتکلیف است، روند مشخصی نداشته و همین مساله نیز سبب خروج پول از بورس شده است. برخی از کارشناسان معتقدند ماندگاری شاخص در حوالی مرز یک میلیون و 400 هزار واحد نشان از مقاومت در این سطح دارد. مقاومتی که مانع رشد شاخص شده است.
به نظر می رسد، نیروهای صعودی بازار قوی هستند و شاخص را بالای این مرز نگه داشته اند. از منظر تکنیکالی تغییر خاصی در بازار دیده نشد و شاخص کل را باید همچون روزهای قبل دید.
اما شاخص کل هموزن از دست نوسانات ریز رهایی یافت تا یک پله دیگر خودش را مثبت ببیند و این احتمال را قوت بخشد که قرار است به خط میانی کانال صعودی برسد و به مقاومت 411 هزار واحدی نزدیک تر شود.
در اینباره حمید دستجردی، کارشناس بازار سرمایه وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: سرمایهگذاران با استراتژی بلندمدت و میان مدت گاهی تحت تاثیر جو روانی بازار سرمایه، تصمیمات کوتاه مدت میگیرند که چنین رفتاری قطعاً بازدهی مطلوب برای سرمایهگذاران به همراه نخواهد داشت.
وی ادامه داد: براساس دادهها و اطلاعات و آمارهای تاریخی، قطعاً بازار سرمایه ارزنده است، چراکه معیار ارزندگی سهام، روند و تداوم سودآوری شرکتها است و نسبت P/E این بازار در کف تاریخی ۱۰ ساله خود قرار گرفته و همین موضوع خود گواه ارزندگی این بازار است.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: فعالان این بازار در همه سال های گذشته از شرایط بدتر از وضعیت فعلی نیز با موفقیت گذر کرده اند و امیدواریم این بار هم با اندکی صبر و بردباری از وضعیت فعلی گذر کنیم و بازار سرمایه به رشد و پویایی لازم برسد.
دستجردی افزود: بررسیها نشان میدهد غالب سرمایهگذاران در بازار سهام کشور ما، سرمایه گذاران میان مدت و بلندمدت هستند، اما نکته اینجاست که سرمایه گذاران با استراتژی بلندمدت و میان مدت هم گاهی تحت تاثیر جو روانی بازار سرمایه، تصمیمات کوتاه مدت می گیرند و چنین رفتاری قطعاً بازدهی مطلوب برای سرمایه گذاران به همراه نخواهد داشت.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل بورس نسبت به روز کاری قبل 2 هزار و 533 واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و 410 هزار و 188 واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت 18 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هم وزن بورس نیز با رشد هزار و 816 واحدی در سطح 407 هزار و 302 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت 45 صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل ، 51 واحد بالا آمد و در سطح 18 هزار و 593 واحد قرار گرفت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام با رشد 27 درصدی به رقم 24 هزار و 112 میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 16 هزار و 763 میلیارد تومان بود که 69 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می دهد.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش 4 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 3 هزار و 266 میلیارد تومان رسید. سهم معاملات خرد از کل معاملات بورس 13.5 درصد بوده است.
امروز سرانه خرید هر کد حقیقی 15 میلیون و 800 هزار تومان بود و سرانه فروش هر معامله گر حقیقی 16 میلیون تومان بود. در واقع شاهد مازاد عرضه سرانه بودیم در بخش معاملات خرد بوده ایم.
در مجموع معاملات چهارشنبه، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 73 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
بیشترین خروج پول حقیقی به سهام (شرکت پالایش نفت اصفهان)، خساپا (شرکت سایپا) و (شرکت بیمه پاسارگاد) اختصاص داشت و نمادهای (سرمایه گذاری گروه توسعه ملی)، (سرمایه گذاری توسعه آذربایجان) و (بانک صادرات) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
در پایان معاملات امروز، 54 درصد سهم ها با رشد قیمت و 46 درصد نمادها با کاهش قیمت روبرو شدند. در معاملات روز چهارشنبه، 60 نماد صف خرید داشتند و 28 نماد با صف فروش مواجه بودند.
مجموع ارزش صفهای خرید با افت 7 درصدی به 192 میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صفهای فروش 66 درصد کاهش یافت و 88 میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات نماد (شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی)، (شرکت سرمایه گذاری توسعه آذربایجان) و (بانک صادرات) بیشترین صف خرید را داشتند.
در پایان معاملات نماد (شرکت فارسیت اهواز)، (تهیه توزیع غذای دنا آفرین فدک) و رفاه (فروشگاه های زنجیره ای رفاه) بیشترین صف فروش را داشتند.
پایان پیام/