پیگیری توصیه رهبر انقلاب در اهتمام به مقوله سرود/احیاء نغمات محلی اولویت دوازدهمین جشنواره رضوی
11:51 2023/01/01

جشنواره سرود رضوی یکی از رویدادهایی است که هدف اصلی‌اش ارتقاء سطح سرود در جامعه فرهنگی هنری کشورمان است و در این مسیر و طی چندین دوره‌ای که از برگزاری این رویداد گذشته، شاهد بهبود جایگاه سرود در کشور بوده‌ایم. بی‌شک چند رویداد عمده رقابتی سرود کشور، در رونق این قالب هنری ارزشمند که ویژه گروه‌های سنی کودک تا نوجوان و جوان را شامل می‌شود، باعث این پیشرفت شده‌اند که البته تا رسیدن به نقطه آرمانی هنوز فاصله بسیار است اما این روند به درستی و با برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری مطلوب، در آینده‌ای نه‌چندان دور، به شرایط و موقعیت مورد نظر خواهد رسید.

در همین خصوص با سیدمجتبی ذبیحی دبیر دوازدهمین جشنواره سرود رضوی گفتگویی ترتیب داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

بنام خدا. جشنواره امسال با شعار محوریت موسیقی محلی و نغمات و ملودی‌های بومی برگزار خواهد شد. ازاینرو به گروه‌ها اعلام شده که در تولید، اجرا و ارسال آثار، شرط و اولویت با آثاری است که بر مبنای موسیقی محلی منطقه‌ای که گروه از آن‌جا می‌آید، خواهد بود.

امسال جشنواره دارای 3 بخش است.بخش اول تمام گروه‌های «متوسطه اول» و «متوسطه دوم» دختران و پسران که در مجموع به چهار گروه مختلف سنی جنسیتی تقسیم می‌شوند، در جشنواره شرکت خواهند کرد. ضمن اینکه داوری هر بخش به صورت کاملا جداگانه انجام خواهد شد و همچنین آثار برتر و جوایز نیز به تفکیک خواهد بود.بخش دوم، بخش «سرود همگانی» ویژه مدارس است که گروه‌ها باید آثار خود را به صورت همگانی و متشکل از یک گروه حداقل 100 نفری اجرا و فیلم آن را برای جشنواره ارسال کنند تا مورد ارزیابی قرار گیرد.بخش سوم، «بخش اجراهای پاتوقی» که در این بخش گروه‌ها باید در مناطقی از شهر و در میان مردم یک منطقه را انتخاب و سرود خود را اجرا کرده و فیلم اجرا را برای جشنواره ارسال کنند که این فیلم‌ها نیز توسط داوران ما ارزیابی و آثار برتر مشخص شده و برای اجرا در رقابت اصلی دعوت خواهند شد. تعداد اعضای گروه برای اجرای پاتوقی باید 10 نفر باشد.

موضوع جشنواره که در فراخوان اعلام شده در سه محور و بخش «امام رضا (ع) «حضرت معصومه (س) و «حضرت شاهچراغ(س)) مشخص شده که آثار باید با این مضامین اجرا شوند.

جوایز این دور از رقابت‌ها همانطور که در سه بخش مسابقات تعریف شده، اینجا هم برای هر بخش جوایز مخصوص به هر بخش لحاظ شده که برای بخش رقابتی 20 میلیون تومان برای گروه اول، 15 میلیون تومان برای گروه دوم و 10 میلیون تومان برای گروه سوم درنظر گرفته شده است. که این جوایز در چهار بخش به تفکیک خواهد بود یعنی برای هرکدام از بخش‌های متوسطه اول پسران، متوسطه دوم پسران، متوسطه اول دختران و متوسطه دوم دختران.

در بخش سرود همگانی نیز 10 میلیون تومان برای گروه اول، 7 میلیون تومان برای گروه دوم و 5 میلیون تومان برای گروه سوم در نظر گرفته شده است.

در بخش اجراهای پاتوقی نیز 15 میلیون تومان برای گروه اول، 12 میلیون تومان برای گروه دوم و 10 میلیون تومان برای گروه سوم مقرر شده است.

تفاوت جشنواره امسال این است که برای اولین بار اجرای پاتوقی داریم آنهم به صورت اجرای زنده. در این بخش هم بخش‌های تفکیک شده متوسطه اول و دوم، پسران و دختران وجود دارد.

بله. بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) بودجه‌ای خوب برای بحث رسانه‌ای و تولید آلبوم آثار این دوره از جشنواره تدارک دیده است تا آثار با کیفیت این دور از جشنواره در سطح قابل قبولی به گوش مخاطبین برسد و عموم جامعه بیشتر با مقوله سرود آشنا شوند چراکه سرود امروز از تمام جهات با ارتقاء کیفی مطلوبی همراه است و چه از نظر فرم و چه از نظر قالب‌های موسیقایی و اجرا با ذائقه روز مخاطب همخوانی دارد و ارائه درست و گسترده این آثار می‌تواند نظر مخاطبین نسبت به مقوله سرود را ارتقاء بخشد.

ما همین بخش سرود همگانی و بخش پاتوقی را به جهت ترویج سرود و ذیل فرمایش رهبر انقلاب برنامه‌ریزی کرده‌ایم به گونه‌ای که در بین مردم و در سطح جامعه و در اماکن عمومی اجرا شود که همین باعث اشاعه سرود و ارتباط هرچه بیشتر مردم با قالب سرود خواهد شد.

*6 تا 8 اردیبهشت‌ جشنواره به میزبانی استان گلستان شهر گرگان برگزار می‌شود

ابتدا باید عرض کنم که شرکت کنندگان در این دور از جشنواره تا 28 اسفندماه فرصت دارند تا آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال فرمایند. به تاریخ دهم فروردین 1402 آثار وصول شده مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و در نهایت هم از تاریخ 6 تا 8 اردیبهشت‌ماه 1402 دوازدهمین جشنواره سرود رضوی به میزبانی استان گلستان شهر گرگان برگزار خواهد شد.

لازم به ذکر است که جشنواره سرود رضوی تنها جشنواره‌ سرودی است که در آن وزارت آموزش و پرورش هم مشارکت دارد. بنابر این بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع)، اداره کل ارشاد استان گلستان، اداره کل آموزش و پرورش استان گلستان و معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش این دور از جشنواره سرود رضوی را برگزار می‌کنند.

پایان پیام/