شریعتی به صورت مشروط از پاسخ وزیر نفت قانع شد
08:39 2023/01/31

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، مالک شریعتی نیاسر،‌ در جلسه علنی امروز سه شنبه 11 بهمن مجلس شورای اسلامی، به صورت مشروط از پاسخ جواد اوجی وزیر نفت به سوال خود، قانع شد.

سخنگوی کمیسیون انرژی در سوال خود از وزیر نفت، گفت: مجموع تولید گاز مایع کشور ۱۲ میلیون تن است که این گاز مایع با LPG تفاوت دارد. مجموع تولید کشور  ۱۲ میلیون تن است و در حال‌حاضر اتفاقی که افتاده است به‌علت عدم توزیع مناسب در کشور، ما صف‌های طولانی در این زمینه داریم و اتفاقاتی که افتاده آنست که توزیع مناسب در حوزه های مختلف، اتفاق نمی‌افتد.

شریعتی ادامه داد: در زمینه  توزیع گاز خودروها نیز به‌صورت غیراستاندارد اتفاق می‌افتد و بالغ بر یک میلیون تن برآورد می‌شود به‌ جهت آن‌که ما از ۲ونیم میلیون تن تولید پالایشگاه‌هایمان تقریباً حدود یک میلیون تن به‌صورت غیررسمی توزیع می‌شود و نیاز است که این سامان‌دهی اتفاق بیفتد به‌ نحوی که مردمی

وی قبل از توضیح درباره سوالش گفت: چرا وقتی چیزی در دولت تصویب می‌شود و ناگهان ضد آن در مجلس شورای اسلامی صدایی بلند می‌شود آن موضوع را لغو می‌کنند. صحبت من ناظر به تصمیم اخیر رئیس جمهور برای تخفیف ۷۰ درصدی در قبوض گاز است این موضوع عمدتا شامل کسانی می‌شود که مصرف گازشان زیاد است.

شریعتی در ادامه با اشاره به سوالش اظهار کرد: مجموع تولید گاز مایع ۱۲ میلیون تن است که همان ال پی جی و کپسول‌هایی است که در اختیار مردم قرار گرفته است. ال پی جی با ال ان جی و سی ان جی فرق دارد. ال ان جی همان گاز مایع تحت فشار و سرمای عمیق و سی ان جی گاز مایع فشرده داخل کپسول‌ها است. ال پی جی هم ترکیب بوتان و پروپان بوده که ارزش حرارتی بالاتری از بنزین داشته و آلودگی کمتر و به‌سوزی بهتری در موتورهای احتراق داخلی دارد.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجموع تولید گاز مایع کشور ۱۲ میلیون تن است اما اکنون به دلیل به‌سوزی نامناسب شاهد صف‌های طولانی در کشور هستیم و در نتیجه خودروها به صورت غیراستاندارد از این گاز مایع استفاده می‌کنند. سهم پالایشگاه‌ها از گاز مایع ۲.۵ میلیون تن است که تقریبا ۱.۱ میلیون تن مصرف، ۴۰۰ هزار تن صادرات و یک میلیون تن مصرف غیررسمی است که عمدتا برای خودروها مصرف می‌شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با یادآوری بودجه سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: در بند «ح» ۱۴۰۰ مطالبی آمد تا ساماندهی به نحوی اتفاق بیفتد که مردمی که از لوله کشی گاز بهره‌مند نیستند با قیمت مناسب گاز مایع داشته باشند و هم وضعیت استفاده در خودروها ساماندهی شود. این اتفاق در بودجه سال ۱۴۰۰ اجرایی نشد. در تبصره ۱۴ سال ۱۴۰۱ در جدول مصارف ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای شرکت ملی پالایش و پخش پیش بینی شد تا با ساماندهی و راه اندازی جایگاه‌ها موضوع استفاده از سوخت مایع و استاندارد سازی در خودروها را دنبال کند که آیین‌نامه آن با تاخیر بسیار زیاد آبان‌ماه در هیات دولت تصویب شد. بعد از آن معطل تعیین قیمت در ستاد تنظیم بازار بودند که آن هم انجام شد.

وی اضافه کرد: بحث استاندارد را مطرح کردم که استاندارد شماره ۴۲۶۴ سازمان استاندارد در بندهای یک تا ۲۵ کاملا بحث استفاده از استاندارد گاز مایع در خودرو را با جزییات تدوین کرده که ممکن است احتیاج به بروزرسانی باشد اما این مانعی برای اجرای قانون نیست چون در دهه ۷۰ هم اجرا می‌شدند.

پایان پیام/