اختتامیه چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر/ باشکوه‌تر از همیشه
08:17 2023/02/11

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، جشنواره چهل و یکم فیلم فجر به ایستگاه پایانی خود رسیده است، هم اکنون در محل سالن همایش‌های برج میلاد مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره در حال برگزاری است.

استقبال مردمی و اهالی رسانه از اختتامیه این دوره از جشنواره به شکل بی‌نظیری صورت گرفته است. صف‌های طولانی مردم و اهالی رسانه و علاقه مندان به سینما شکل گرفته است و همه منتظر هستند تا کم کم درهای سالن همایش‌ها به روی مردم و اهالی رسانه باز شود.

محمدمهدی اسماعیلی(وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، یوسف نوری( وزیر آموزش پرورش)، محمد خزاعی( رئیس سازمان سینمایی) و مجتبی امینی(دبیر چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر) و جمعی از اهالی سینما و سینماگران پیشکسوت در این مراسم حاضر هستند. در این مراسم هنرمندانی چون جهانگیر الماسی، هوشنگ توکلی، محمدرضا عباسیان، فرهاد قائمیان، عنایت بخشی، ابوالفضل پورعرب، محمدرضا اسلام‌لو، پردیس پورعابدین و ... حضور دارند.

در چشم برهم زدنی سالن مملو از جمعیت می‌شود، ظرفیت سالن اصلی پر شده است و تنها صندلی‌های باقی مانده بخش کوچکی از بالکن است که به نظر می‌رسد تا دقایقی دیگر آن‌ها هم پر خواهند شد.

در ابتدای برنامه سرود ملی کشورمان در سالن طنین‌انداز شد و پس از آن نیز آیاتی از قرآن مجید نیز قرائت شد.

پس از قرائت قرآن، محمدرضا شهیدی به عنوان مجری برنامه روی سن حاضر شد و ضمن خیرمقدم به حاضران عنوان کرد: حضور هنرمندان ایرانی و هموطن و سینماگران غیرایرانی شرکت کننده در بخش بین المللی فجر، قائم مقامان مجلس، سفرای مقیم در ایران که در این دوره جشنواره فیلم داشتند، خوشامد می‌گویم. امسال در چهل و یکمین سالگرد ایران همه مردم با جمهوری اسلامی تجدید میثاق کردند و اجازه دهید ما هم به سخنان امام خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی گوش دهیم.

سپس کلیپ سالروز پیروزی انقلاب اسلامی پخش شد و شهیدی فرد در ادامه عنوان کرد: ما این راه را در ادامه سخنان رهبر معظم اسلامی پیش می‌بریم. او همچنین از شهدای ترور، دفاع مقدس و مدافعان حرم یاد کرد.

شهیدی‌فرد در ادامه بیان کرد: اولین سال از چله جشنواره فیلم فجر را پشت سر می‌گذاریم و ان‌شاءالله در چله‌های دیگر نوه‌های شما که در سالن حضور دارند و این مسیر را ادامه خواهند داد. این راه طی خواهد شد و آن طور که باید پیش می‌رود. یعنی سینمای درخشان ایران راه خودش را ادامه خواهد داد و سمت درست تاریخ که مردم شریف شهید پرور ایران ایستاده‌اند، خواهند ایستاد.

وی ضمن تسلیت به زلزله‌زدگان مطرح کرد: زلزله خوی و زلزله در کشور سوریه و ترکیه ما را متاثر کرد. در جمع شما تعدادی از سفرای سوریه و ترکیه حضور دارند و ما پیام همدردی خود را به آنان اعلام می‌کنیم.

مجری مراسم اختتامیه با بیان اینکه مراسم امشب 3 بخش خواهد داشت، تصریح کرد: در بخش ابتدایی برندگان بخش‌های مختلف قسمت بین‌الملل فجر را معرفی می‌کنیم. در بخش دوم سراغ برندگان جشنواره در مستند و فیلم کوتاه و در بخش سوم با برندگان سودای سیمرغ آشنا خواهیم شد.

شهیدی فرد در ادامه برنامه به دبیر جشنواره فیلم فجر خدا قوت گفت و خاطرنشان کرد: ما جشنواره‌ای با این وسعت در غرب آسیا نداریم. امسال هم مانند سال‌های گذشته نمایش فیلم‌های جشنواره فیلم فجر در سالن استان‌ها و شهرستان‌‌ها برگزار شد.

وی در ادامه خطاب به مجتبی امینی گفت: کسانی در این دوره شرکت نداشتند؛ به نظر من خیلی زمان نمی‌برد که آنان برمی‌گردند.

مجری اختتامیه درباره بخش بین‌الملل گفت: بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر در هشت سال گذشته از بخش ملی جدا شد، بخش بین الملل در چند سال اخیر در اردیبهشت ماه برگزار می‌شد اما امسال دوباره همراه بخش ملی برگزار شد.

شهیدی‌فرد تصریح کرد: بخش بین‌الادیان اولین بخشی است که برگزیدگان آن اعلام خواهند شد. داوران در این بخش بعد از تماشای فیلم‌ها، بر اساس عدالت برگزیدگان را انتخاب می‌کنند.

در ادامه مراسم مژده خنجری به عنوان مترجم بخش بین الملل برای اعلام اسامی برگزیدگان این بخش روی سن آمد.

داوران بخش بین الادیان برای معرفی آثار برگزیده این بخش به روی صحنه آمدند. لیا بلترامی هم بعد از حضور در ایران پیامی به جشنواره فرستاد. اما علی بوزید و محمدرضا اسلاملو روی صحنه حاضر شدند تا جایزه این بخش را اهدا کنند.

جایزه ویژه بخش بین الادیان به فیلم «هوک» به کارگردانی حسین ریگی رسید.

برای بخش فیلم های مقاومت این دوره از جشنواره شیخ علی داهر، آیدا اشلافر، مهدی همایونفر به روی صحنه آمدند.

جایزه بخش «مقاومت» به فیلم سینمایی «غریب» ساخته محمدحسین لطیفی اهدا شد.

او پس از دریافت این جایزه، آن را به خانواده شهید بروجردی تقدیم کرد که با تشویق ایستاده حضار مواجه شد.

لطیفی در ادامه عنوان کرد: من فقط مقاومت را به تصویر کشیدم و کار بزرگی نکردم. پس اگر جایزه ای هست قطعا متعلق به شهدا و خانواده هایشان است.

دختر شهید بروجردی هم ضمن تشکر از محمدحسین لطیفی و بازیگران و عوامل فیلم گفت: این فیلم بعد از ۴۰ سال با شجاعت آقای لطیفی تولید شد. از تمام دوستان تشکر و در نهایت به پاس قدردانی از زحمات آقای بابک حمیدیان بازیگر اصلی محمد بروجردی بسیار زیبا درخشید، تندیس را به پاس زحمات آقای حمیدیان در این پروژه به او تقدیم میکنم.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم «مقاومت» به محمد عسگری برای فیلم «اتاقک گلی» اهدا شد.

محمد عسگری بعد از دریافت سیمرغ گفت: آقای لطیفی درست گفتند؛ این سیمرغ را به شهدای «اتاقک گلی» که شجاعانه جنگیدند، تقدیم میکنم.

داوران بخش جلوه‌گاه شرق شامل استفانو ونوروسو، وحیده دریدی، احسان کابیل بولات کالیمباتوف، مجید شاه حسینی و شهریار بحرانی آماده معرفی منتخبان خود شدند.

ورونوسو طی پیام تصویری بیان کرد: متاسفم نتوانستم حضوری در جشنواره شرکت کنم، اما کارگاهم را به صورت آنلاین برگزار کردم و امیدوارم بعدا به صورت حضوری بتوانم به ایران بیایم.

سیمرغ بلورین بهترین دستاورد جلوه گاه شرق به سبحان رخشانی برای بازی در فیلم «هوک» اهدا شد.

این بازیگر جایزه خود را به مردم و خطه سیستان و بلوچستان تقدیم کرد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه بخش جلوه گاه شرق به آسل ژوراوی از قزاقستان برای «موهبت خدا» رسید.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به بویان کیشیگ از چین برای اثر «هارهو» رسید.

سیمرغ بلورین جایزه ویژه داوران به باسل الخطیب از سوریه برای فیلم «حکیم» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم به آمار سیخان بالجینیام برای فیلم «ماه کامل» از کشور مغولستان اهدا شد.

داوران بخش سینمای سعادت شامل ای آر رحمان، کارن شاه نظرف، آن دمی گروئه، یو وی حاج سری، جورج اواشولی، محمدرضا عباسیان و محمد شهباز معرفی شدند.

جایزه بهترین دستاورد هنری به الکساندر ساخاروف برای فیلم «افسانه پریان» از روسیه اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به لیوبوف باریسوا از روسیه برای فیلم «بدون ایوان دفنم نکن» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به کارگردان جوان هندی جای شانکار برای فیلم «شیواما» اهدا شد.

جای شانکار بعد از دریافت جایزه خود بیان کرد: بابت این جایزه بسیار خوشحالم و این جایزه را به اصغر فرهادی، عباس کیارستمی و مجید مجیدی تقدیم میکنم.

سیمرغ بلورین ویژه هیات داوران به ناهید عزیزی صدیق برای فیلم «آه سرد» اهدا شد.

سید رضا محقق تهیه کننده «آه سرد» به نمایندگی از ناهید عزیزی سیمرغ را دریافت کرد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم به عامر بشیر از قطر برای فیلم «زمستان درون» محصول مشترک قطر، هندوستان و فرانسه اهدا شد.

عامر بشیر طی تماس ویدئویی از هیات داوران تشکر و جایزه خود را به مردم کشمیر تقدیم کرد.

ای آر رحمان آهنگساز و داور هندی طی پیام ویدئویی از نبود خود در این جشنواره اظهار تاسف کرد و گفت: عاشق عمق فرهنگی و کشف استعدادهای جوان در این جشنواره هستم و امیدوارم بتوانم در آینده در جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشم.

با اعلام برگزیدگان بخش بین الملل، اهدای جوایز این بخش به پایان رسید.

محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی به عنوان دومین سخنران چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر روی صحنه رفت و بیان کرد: بسیار مفتخرم در روز ملی جمهوری اسلامی ایران و آغاز سال جدید سینمایی کشور در مراسم اختتامیه جشنواره‌ چهل‌ویکم فجر در خدمت شما هستم. امسال به لطف خدا و اهالی رسانه، بعضی سینماگران جمهوری اسلامی ایران و هنرمندان کشورهای مختلف و منطقه‌ای جشنواره امسال با شکوه‌تر از سال‌های قبل برگزار شد.

خبر در حال تکمیل است.