به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، منیر قیدی کاگردان فیلم سینمای «دسته دختران» با حضور در استودیو فارسینما پیرامون جدیدترین فیلمش و پرداختن به موضوع خرمشهر و نقش زنان در دفاع از آن گفت: خانمهایی که در آن مقطع تاریخی در خرمشهر فعالین میکردند، بخشی از تاریخ ما هستند که گویی در تاریخ گم شدند و حیف است آنها را نادیده بگیریم و اجازه دهیم فراموش شوند.
این نویسنده و کارگردان گفت: وقتی برای ترمیم فیلمنامه مشغول مطالعه شدیم، طرحی که روی آن کار میکردیم کمکم کنار رفت و روی موضوع جنگ متمرکز شدیم. نمیدانم چرا مسیر دفاع مقدس مرا راه نمیکند.؟
وی افزود: زنانی که در فیلم من حضور دارند به واقعیت نزدیک نیستند، اما حوادث چرا. مثلا پیکان استیشن پر از اجساد و افتادن خانم در قبر، در کتاب «دا» روایت شده است.
قیدی یادآور شد: بازارهای جهانی فیلم به دنبال فیلمهای ملی ما نیست. به یاد دارم در جشنوارهای غیررسمی (هفته فیلم محلی) شرکت کرده بودم و دیدم از من برای مصاحبه دعوت نمیکنند تا اینکه آنونس جشنواره را دیدم و متوجه شدم من و اثرم (فیلم ویلاییها) در آن وجود ندارند! بعدا شنیدم نمیخواستند فیلمی که به زعم آنها در نظام جمهوری اسلامی است، در کشورشان تبلیغ شود.
* ماجرای تغییر لیلا حاتمی و جایگزینی نیکی کریمی
محمدرضا منصوری تهیه کننده فیلم «دسته دختران» هم درباره تولید فیلم در شرایط کرونایی گفت: اواخر سال ۹۸ بود که خانم قیدی چندین کتاب مطالعه کرد تا فیلمی اقتباسی بسازد، اما شرایط مهیا نشد و فکر کردیم بهتر است روی موضوعی را بسازیم که خودش را تحمیل کرده است.
وی افزود: فیلم «دسته دختران» حدود ۳ ماه پیش تولید داشت، با خانم لیلا حاتمی مذاکره کردیم اما بعدا به دلیل شرایط کرونایی، مجبور به تعویض ایشان به خانم نیکی کریمی شدیم.
تهیهکننده «دسته دختران» گفت: پشتصحنه فیلم، تیمی زنانی بود، از دستیار اول گرفته تا منشی صحنه.
انتهای پیام/