«سعید خرازی» سفیر ایران در قرقیزستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشت: تحولات کنونی نوید بخش آن است که در آینده نه چندان دور کشورهای اسلامی شاهد خاورمیانه جدیدی بدون حضور رژیم صهیونیستی خواهند بود.
مقام معظم رهبری چندی قبل فرمودند رژیم صهیونیستی 25 سال آینده رو نمیبیند و در نشست ماه رمضان امسال هم عنوان کردند که گویا اسرائیلیها برای رفتن عجله دارند. در این زمینه اقدامات کشورهای مسلمان برای تسریع این روند چیست؟
همانطور که میدانید و اکثر تحلیلگران سیاسی نیز به آن اذعان دارند هم اکنون دنیا در مرحله گذار از نظام تک قطبی به نظم جدید بین المللی قرار گرفته است. اکثر کشورها و بازیگران بین المللی و منطقهای با درک شرایط ویژه گذار، برای تثبیت جایگاه و موقعیت خود در ساختار جدید بین المللی که در حال شکل گرفتن است، در تلاشند. بخشی از تحولاتی که امروز در سرزمینهای اشغالی در حال وقوع است، از همین شرایط گذار تاثیر میپذیرند.
رژیم صهیونیستی با نگرانی این وضعیت را دنبال میکند و به خوبی درک کرده است که نه تنها حلقه محاصره به دور آن هر روز تنگتر میشود و پیمانهایی مانند پیمان ابراهیم مانند سایر طرحهای شکست خورده دیگر کارایی لازم برای نجات این رژیم را ندارد؛ بلکه کشورهایی مانند آمریکا و کشورهای اروپایی نیز در شرایطی نیستند که بتوانند همچون گذشته از این رژیم و جنایات آن پشتیبانی کنند.
به اعتقاد من سخنان مقام معظم رهبری نیز ناظر بر شناخت دقیق ایشان از تحولات جاری در نظام بین الملل و دوران گذار است. از این رو شرایط کنونی بهترین فرصت برای کشورهای اسلامی برای سرعت بخشیدن به فروپاشی این رژیم غاصب از طریق تقویت اتحاد، وحدت و همبستگی بیشتر میان آنان است.
شاید بتوان گفت یکی از دلایل اصلی استمرار موجودیت رژیم صهیونیستی در 75 سال گذشته بروز اختلاف و تفرقه میان کشورهای اسلامی بوده است. لذا هر چه اتحاد و انسجام میان کشورهای اسلامی در دوره گذار عمیقتر و پایدارتر شود، رژیم صهیونیستی نیز از نفوذ بین کشورهای اسلامی مایوس شده و موجودیتش در منطقه زیر سوال خواهد رفت و این مقدمه فروپاشی خواهد بود.
خوشبختانه در ماههای اخیر شاهد رویکردهای جدید و امیدوارکننده در زمینه وحدت و اتحاد بیشتر میان کشورهای اسلامی هستیم. به یقین رژیم صهیونیستی هر چه در منطقه منزویتر شود بر سرعت فروپاشی آن از درون نیز افزوده خواهد شد.
در حال حاضر محور مقاومت با تدابیر مقام معظم رهبری و هدایت سردار «شهید قاسم سلیمانی» در بهترین وضعیت قرار دارد، چه همکاریهای در این زمینه از طریق کشورهای همسو با ایران و فلسطین نیازمند است؟
همانطور که به درستی اشاره کردید، امروز محور مقاومت در بهترین دوران خود قرار دارد و حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نقاط مختلف سوریه و نوار غزه و کرانه باختری و جنوب لبنان ناشی از احساس خطر این رژیم از تقویت روز افزون محور مقاومت است.
از نکات مهمی که امروز در جهان اسلام شاهد آن هستیم، پذیرش این واقعیت است که مقاومت تنها راه نجات فلسطین از اشغال صهیونیستهاست. رویکردهایی که امروز در برخی کشورهای اسلامی مشاهده میشود نشانگر تقویت گفتمان مقاومت در بین مسلمانان است.
کشورهای اسلامی باید توجه داشته باشند که رژیم صهیونیستی برای خروج از انزوا و سرپوش گذاشتن بر مشکلات داخلی خود که امروز به شدت با آن مواجه است، اختلاف افکنی، توطئه چینی و بازکردن جبهههای جدید درگیری و نزاع میان کشورهای اسلامی در منطقه را مد نظر دارد. تا از این طریق توجه کشورهای اسلامی را از موضوع اصلی جهان اسلام که همان آرمان فلسطین است، منحرف سازد.
در شرایط کنونی مهمترین کمک کشورهای اسلامی جلوگیری از انحراف افکار عمومی مسلمانان از مسئله قدس است و گرامیداشت باشکوه روز جهانی قدس از جمله راههایی است که مانع از پرداختن مسلمانان به موضوعات حاشیهای و اختلاف افکن میشود، علاوه بر این دولتهای اسلامی میبایست تقویت روابط دوجانبه و چندجانبه در قالب سازمانهای بین المللی چون سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی را جدیتر از قبل در دستور کار قرار دهند تا از این طریق با افزودن به اقتدار و تأثیرگذاری جهان اسلام در رسیدن به آرمان واقعی مسلمانان برای آزادی قدس شریف سرعت بخشند.
: در سال گذشته میلادی عملیاتها علیه صهیونیستها در فلسطین اشغالی افزایش یافته است. چه تهدیداتی برای این رژیم جعلی متصور است؟
: امروز موجودیت این رژیم جعلی با دو تهدید مهم، یک تهدید از خارج و یک تهدید نیز در داخل مواجه است. بیداری مسلمانان و تقویت جبهه مقاومت مهمترین تهدید برای موجودیت این رژیم از خارج به شمار میرود. گروههای جهادی در فلسطین که نسل جدید و جوان مبارزان فلسطین آنها را تشکیل دادهاند با ابزارها و شیوههای مختلف مصمم به پیروزی و برچیدن طومار شکست خورده این رژیم به طرق مختلف هستند.
در کنار این بیداری ، اتحاد و وحدت کشورهای اسلامی نیز پتک محکمی است که بر سر این رژیم از بیرون وارد آمده است. گامهایی که در روزهای اخیر برای بازگشت مجدد سوریه به دامن اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی بر داشته میشود برای رژیم صهیونیستی و حامیان آن یک کابوس به شمار میرود و هیچ وقت انتظار چنین رویدادی را نداشتند.
تهدید دوم نیز از داخل این رژیم است. موج اعتراضات گسترده علیه دولت جعلی اسرائیل که در هفتههای اخیر شاهد آن هستیم، سردرگمی مقامات این رژیم را به دنبال داشته و به شدت موجودیت این رژیم را به خطر انداخته است. افزایش اختلافات داخلی میان احزاب و گروههای سیاسی امکان تمرکز و تصمیم گیری پیرامون آینده این رژیم را از حاکمان آن گرفته است.
رژیم صهیونیستی در تاریخ کوتاه خود سابقه نداشته که دچار چنین حالتی از تنازع و شکاف و دودستگی شود. کسانی هم که روابط خود را با اشغالگران عادیسازی کردند یا پشیمان شده یا ناچار به بازنگری در اقدامشان هستند. در مجموع میتوان گفت تحولات کنونی نوید بخش آن است که در آینده نه چندان دور کشورهای اسلامی شاهد خاورمیانه جدیدی بدون حضور رژیم صهیونیستی خواهند بود.
پایان پیام/ح