به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس، ویژه برنامه تلویزیونی «محفل» از ابتدا تا انتهای ماه مبارک رمضان، هر روز در ساعات پیش از افطار مهمان خانه مخاطبان رسانه ملی میشد. این برنامه که با حضور 5 میزبان بین المللی و 150 میهمان از سراسر جهان در ماه مبارک رمضان روی آنتن تلویزیون رفته بود، توانست میزان قابل توجهی از علاقهمندان قرآن کریم در سطح کشور و جهان اسلام را با خود همراه سازد.
حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان، احمد ابوالقاسمی، حامد شاکرنژاد، رضوان درویش از کشور سوریه و حسنین حلو از کشور عراق، کارشناسان و میزبانان ایرانی و بینالمللی برنامه «محفل» بودند که به عنوان بزرگترین برنامه قرآنی تلویزیون با میزبانی از قاریان، حافظان و استعدادهای برتر قرآنی ایران و جهان با اجرای رسالت بوذری از قاب شبکه سه سیما پخش میشد.
در پویش کاربران «فارس من» به نکاتی از جمله رویکرد نوین قرآنی، ترویج فرهنگ استماع قرآن و گزینش داورانی از قراء بینالمللی اشاره شده است.
در بخشی از متن پویش حمایت از برنامه «محفل» آمده است: گستره زوایای افکار دستاندرکاران این برنامه در انتخاب موضوع، محتوا و چگونگی چینش متوازن آن با مفاهیم قرآنی در شمار نقاط قوت برنامه محفل قرآنی بوده که با حضور داوران پرنشاط و اجرای شورانگیز آنان تکامل یافته است. گزینش داورانی از قراء بینالمللی با ملیتهای ایرانی، سوری، عراقی از شیعه و سنی، اتفاقی شایسته در ترسیم و معرفی فضای تقریب و فراملیتی ایران اسلامی است که می توان معرفی نمود.
«استقبال و جذب مخاطب در محفلی قرآنی، از اتفاقات مبارکی است که بعد از چهل و اندی سال در صدا و سیمای ملی نقش بسته است، جا دارد که این برنامه با رویکرد نوین قرآنیاش به صورت مستمر در ایام دیگر سال پخش شود تا به ترویج فرهنگ استماع قرآن در جامعه کمک رساند.»
حجتالاسلام روحالله حریزاوی قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، در رابطه با حمایتهای قابل توجه مخاطبان «محفل» نسبت به ساخت فصلهای جدید این برنامه گفت: مایلم به تحریم 11 ساله در حوزه فعالیتهای قرآنی در کشور اشاره کنم. در دولت قبل و سالهای پایانی دولت قبل از آن و بیش از یک سالی که از دولت جدید میگذرد، حمایت چندانی از فعالیتهای قرآنی در بحث بودجه، تنظیمگری و تسهیلگری در کشور نمیشود. در دوران کرونا حدود 30 درصد از موسسات قرآنی که تربیت قرآنی داشتند، تعطیل شدهاند. اینها واقعیتهای تلخی است که در حوزه مدیریت قرآنی وجود داشته است.
او افزود: در همین ایام که «محفل» پخش میشد، حضور دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی و تغییراتی که در شورای توسعه فرهنگ قرآنی اتفاق افتاد، نوید بخش یک نگاه جدید است و منتظریم تا ببینیم نگاه جدیدی که در حوزه فرهنگ و حکمرانی فرهنگی در دولت جدید وجود دارد، چقدر منشا حمایت میشود. البته این را بدانید اگر همافزایی بین دستگاهها وجود نداشت، «محفل» ساخته نمیشد. کسانی که امروز به عنوان حامی معرفی میشوند، دست به دست هم دادند و اختلافات بین دستگاهی را برای خداوند کنار گذاشتند و حاضر به کمک شدند.
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: این نکات را به فال نیک میگیریم و منتظریم تا بهترین تصمیم گرفته شود. مسئولین آگاهند که تربیت قرآنی چه آثار شگرفی دارد. هرکس زندگی خود را با قرآن مأنوس کرده، وارد آسیبهای اجتماعی و فردی نشده و راه رفته شده و موفقی وجود دارد. تلخیهایی که امروزه شاهد هستیم حاکی از کم توجهی و بلکه بیتوجهی سیاستگذاران حوزه فرهنگ در حدود یک دهه گذشته بوده به قرآن بوده است.
حجتالاسلام حریزاوی ادامه داد: ضمن تشکر از کسانی که در کمپینها شرکت کردند و حمایت، پیگیری و مطالبه خود را مطرح کردند تقاضای جدی دارم که این مطالبه را متوجه تصمیمگیریهایی کنند که از طریق آن فرآیند مدیریت خلاقیتهای جامعه قرآنی و موسسات قرآنی به بخش مردمی سپرده شود.
پایان پیام/