کارهای جذاب روحانی دهه هفتادی در یکی از روستاهای ایلام+تصاویر
03:44 2023/04/28

خبرگزاری فارس ـ گروه قرآن و فعالیت‌های دینی: استان ایلام سرزمینی سرسبز با تنگه‌های زیاد است که طبیعت چشم‌نوازش دل هر رهگذری را با خود می‌برد. در کنار این طبیعت زیبای خدادادی، حجت الاسلام مهدی کاهی روحانی دهه هفتادی با حضور در روستای آب چشمه از توابع بخش شهرستان بدره تلاش دارد با زدودن محرومیت این روستا،‌ این زیبایی‌ها را دوچندان کند.

روزهای ابتدایی حضور حجت‌الاسلام کاهی هم‌زمان با رانش و فرسودگی ساختمان مسجد امام مسجد (ع) این روستا بود. به همین خاطر، اولین دغدغه‌اش را مرمت و احیای مسجد قرار داد و همین حضور پای کار عاملی شد تا مردم روستا با او اُنس گرفته و همراه و همیارش در فعالیت‌های دیگر شوند.

البته حاج آقا در این ۲ سالی که مسجد تکمیل شد، برای کارهای تبلیغی و فرهنگی‌ از حسینیه نزدیک مسجد بهره برد تا ارتباط نوجوانان و جوانان با خانه خدا قطع نشود. 

او درباره شیوه تبلیغی‌اش در روستای آب‌ چشمه می‌گوید:‌ این روستا جمعیت جوانی دارد؛ برای همین تمام تجربیات تبلیغ را به کار گرفتم تا بیشترین کار تبلیغی‌ام متمرکز بر دانش‌آموزان، جوانان و با محوریت نقش تربیتی خانواده‌ها باشد که الحمدلله ثمر و نتیجه آن را هم در مدت کوتاهی مشاهده کردم.

حاج‌آقا کاهی در کنار این مسائل از تشکیل هسته‌های مردمی غافل نبود و توانست با کمک مردم و خیران فعالیت‌های گوناگونی از جمله کمک به نیازمندان، تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی، کمک به ساخت و تعمیر منازل مسکونی خانواده‌های نیازمند و تعمیر پایگاه بسیج و کانال‌های آب داخل روستا را به سرانجام برساند.

تبلیغی مستمر برای تغییر دید مردم نسبت به روحانیت

شاید یکی از کارهایی که به نظر اهمیت چندانی ندارد، وجود یک غسالخانه مجهز در یک روستا باشد. این در حالی است که حاج آقا کوهی وقتی متوجه شد مکان مناسبی برای مراسم‌های تغسیل و تدفین اموات روستا وجود ندارد، آستین بالا زد و با کمک و مساعدت خیرین روستا ساخت غسالخانه را به سرانجام رساند.

در این ۲ سال حضور این روحانی در روستا که منشاء خیر و برکت زیادی بوده است، نگاه مردم به یک مُبلغ دین تغییر کرده است؛ به گونه‌ای که حجت‌الاسلام کاهی خود نیز به این امر اشاره دارد و می‌گوید: در این دوران مردم نیازمند تقویت باورهای دینی و اعتقادی خود هستند. به خاطر همین رسالت ما طلبه‌ها این است که در مناطق کم‌برخوردار حضور یابیم تا ذهنیت مردم تغییر کند. البته نباید از این امر غافل ماند که کار تبلیغ مستمر منجر به تأثیرگذاری دائمی می‌شود.

خاطرات تلخ اما شیرین دوران کرونا

در دوران کرونا و شرایط خاصش نیز شرایط متفاوتی برای تبلیغ حجت‌الاسلام کاهی رقم زد. به گونه‌ای که بخشی از خاطرات تلخ و شیرین این روحانی جوان به دوران کرونا بازمی‌گردد. روزگاری که او به دفن غریبانه اموات کرونایی مشغول بود و همراه با برخی جوانان روستا به کمک بیماران کرونایی می‌رفت و در تهیه ماسک، دستکش و اقلام بهداشتی برای روستاییان پیشگام بود.

این روحانی جهادی جوان که در برگزاری کلاس فقه بازار برای اصناف، تبلیغ در مدارس و مشاوره قبل از ازدواج و.‌.. هم فعال است، می‌گوید: شاید این کار، کاری جهادی باشد، ولی کسب تجربه‌ها برای افراد بسیار مهم است. از طرفی کار جهادی بسیار گسترده بوده و در تمام زمینه‌ها جای کار کردن وجود دارد.

البته تبلیغ جهادی حاج آقا کوهی تنها منحصر به این موارد نیست، بلکه این طلبه دهه هفتادی ضمن کوهنوردی و ورزش با جوانان، طرح اطعام علوی با حمایت خیران و در منازل آنان را همیشه برگزار می‌کند. در کنار آن این طلبه با برپایی نشست‌های معرفتی و صمیمی در فضاهای باز، گرفتن سانس فوتسال رایگان هفتگی، راه‌اندازی موکب برای پذیرایی از زوار اربعین حسینی در مسیر جاده اصلی، تشویق جوانان به اشتغال به امور کشاورزی و دامداری، وجه دیگری از تبلیغ را به مردم روستا نشان داده است.

پایان پیام/