«شایگو»: آمادگی رزمی پایگاه‌های روسیه در تاجیکستان و قرقیزستان افزایش می‌یابد
01:22 2023/04/28

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «سرگئی شایگو»، وزیر دفاع روسیه گفت: این کشور در بحبوحه تلاش‌های آمریکا و متحدانش برای بازگرداندن حضور نظامی خود در آسیای مرکزی، آمادگی رزمی پایگاه‌های نظامی خود در تاجیکستان و قرقیزستان را فزایش می‌دهد.

وی در نشست امروز وزرای دفاع شانگهای در دهلی نو گفت: آمریکا و متحدانش به بهانه کمک در زمینه مبارزه با تروریسم در تلاش بازگرداندن حضور نظامی خود در آسیای مرکزی هستند.

وزیر دفاع روسیه ادامه داد: درخواست‌های آمریکا از کشورهای منطقه برای استقرار زیرساخت‌های نظامی را تهدید مستقیم برای ثبات در فضای سازمان همکاری شانگهای می‌دانیم.

وی افزود: ما به نوبه خود آمادگی رزمی پایگاه‌های نظامی روسیه در قرقیزستان و تاجیکستان و همچنین سایر نیروهای پاسخگوی به چالش‌های اجتمالی را افزایش می‌دهیم.

شایگو در ادامه همچنین خاطرنشان کرد: کشورهای ناتو در نتیجه حضور بیست ساله خود در خاک افغانستان و پس از آن عقب‌نشینی سریع، بیشترین مسئولیت را در قبال اوضاع در آن کشور بر عهده دارند.

وی تصریح کرد: ایالات متحده و کشورهای ناتو باید هزنیه‌های مالی اصلی بازسازی پس از جنگ در افغانستان را متقبل شوند.

پایگاه نظامی 201 مستقر در تاجیکستان که بزرگترین مرکز نظامی روسیه در خارج از مرزهای این کشور است در شهرهای دوشنبه و باختر تاجیکستان مستقر بوده و شامل نیروهای تفنگ موتوری، یگان زرهی تانک، توپخانه‌ای، واحد‌های شناسایی، نیروهای دفاع هوایی، حفاظت از اشعه، شیمیایی و بیولوژیکی و ارتباطات است.

اجلاس وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای صبح امروز(جمعه 8 اردیبهشت‌ماه) با حضور وزرای دفاع کشور عضو در هند آغاز به کار کرد.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.

در نشست سازمان که روزهای 8 و 9 ژوئن سال 2017 میلادی در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد، هندوستان و پاکستان عضو دائم سازمان همکاری شانگهای‌ شدند. هم اکنون ایران نیز در حال طی کردن مراحل و فرآیندهای عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای است.

اکنون افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند. ترکیه، سریلانکا، ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج شریک گفت وگو با این سازمان هستند. در نشست سازمان همکاری شانگهای در شهر «دوشنبه» در ماه سپتامبر سال 2021 میلادی مراحل و فرایندهای ارائه مقام شریک گفت وگو به مصر، قطر و عربستان سعودی آغاز شده است.

پایان پیام/