در نمایشگاه کتاب مطرح شد: عماد افروغ جامعه‌شناسی که آینده ایران را ترسیم کرد و غمخوار وطن بود
11:22 2023/05/18

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا مراسم یادبود مرحوم عماد افروغ همراه با رونمایی از کتاب آینده ایران با حضور خانواده افروغ و محسن دنیوی، حامد ملک‌زاده و علیرضا شفا برگزار و در آن گفت‌وگوهایی درباره آینده ایران مطرح شد. این نشست به همت انتشارات عصر پیشرفت، ستاد پیشرفت جامع منطقه‌ای و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد.

زهرا کاظم‌پور همسر مرحوم عماد افروغ از خاطرات حضورشان در نمایشگاه کتاب گفت: ما هر سال در نمایشگاه کتاب شرکت می‌کردیم و کتاب‌های بسیاری می‌خریدیم اما امسال بدون حضور ایشان آمدیم. خوشحالم که نام و یاد نیکی از ایشان به جا مانده است. ایشان همواره می‌گفتند، در طول عمرم شاهد نشر دقیق افکارم نبودم و امیدوارم بعد از فوتم این اتفاق بیفتد. ایشان در حوزه‌های مختلف با ۴۰ اثر کار کردند، از مردم سالاری تا عدالت و اکثر حوزه‌ها وارد شدند.

 وی ادامه داد: مرحوم افروغ نگاه می‌کرد که جامعه به چه چیزی نیاز دارد و وارد آن موضوع می‌شد و تحقیق می‌کردند. اکثر کتاب‌های ایشان در دسترس است و کتاب‌ها از لحاظ علمی در درجه بالایی قرار دارد. دغدغه وی برداشتن باری از روی دوش مردم بود و همواره برای ایران دلش می‌تپید و از تحقیر ایران ناراحت می‌شد.

کاظم‌پور درباره نوشتن مقاله توسط مرحوم افروغ بیان کرد: خودش برای یک مقاله سال‌ها زحمت می‌کشید و در این ۴۲ سال زندگی مشترک یک لحظه هم کتاب از دستش نمی‌افتاد. ایشان به تناسب موقعیت‌هایی که در آن قرار می‌گرفت طرح‌هایی داشت و همیشه می‌گفت انقلاب اسلامی باید جهانی شود و باید دلار را از اقتصاد حذف کنیم تا صدمه نبینیم.

وی در پایان عنوان کرد: هیچ وقت نا امید نمی‌شد و می‌گفت آنگاه که همه درها به روی تو بسته شد، تازه آغاز شکوفایی است. این کتاب واقعاً نویدی است برای جوان‌هایی که می‌خواهند کتاب را بخوانند و اگر اخلاص داشته باشند موفق می‌شوند.

محسن دنیوی در ادامه نشست درباره کتاب گفت: قصه این کتاب از دهه ۲۰ یا ۳۰ شمسی شروع می‌شود و اینکه در آن زمان برای پیشرفت ایران چه کردند و چه شد که ایران پیشرفتی نکرد؟ چرا ایران همانند ژاپن و کره جنوبی نشد و دهه ۴۰ که دوره طلایی اقتصاد است چرا رو به افول رفت. کتاب ایران آینده تنظیم خوبی دارد و از مجموعه گفت‌وگو‌هایی نیست که مخاطب آن را رها کند.

علیرضا شفا در بخش دیگر برنامه اذعان کرد: ما گمان نمی‌کنیم که آینده چیز نایابی باشد. اروپایی‌ها در این چند صد سال اخیر طرحی را برای آینده انسان ارائه می‌دهند، در حالی که خودشان بی‌آینده هستند و تضعیف شدند. آینده برای انسان امید ایجاد می‌کند که این امید رایگان و در دسترس نیست. ایران می‌تواند طرحی از آینده داشته باشد.

وی در ادامه افزود: کشور ما به لحاظ تاریخی و جغرافیایی سرزمینی برای انسان‌هایی بود که پاسداری و نگهداری از ایران را ضرورت ادامه حیات خود می‌دانستند. همین وحدت آنان برای حفظ ایران باعث وجود آمدن طرحی برای آینده ایران می‌شود.

حامد ملک‌زاده در پایان برنامه گفت: آینده درست در انتظار ایران است و سهم بزرگ آن مدیون همکاری افرادی از جمله عماد افروغ است. وقتی در دوران دانشجویی از مرحوم افروغ درباره آینده ایران شکایت و گله کردم، گفت: من اگر به تو نوید یک آینده بسیار روشن در بین همه این دردهایی که می‌گویی را بدهم، در دل و قلب من آنقدر رسیدن به این ایران و آنقدر آینده متقن است، از خدا می‌خواهم که به من عمر زیادی دهد تا من این ایران را ببینم.

وی افزود: ایشان بسیار ساده و روشن برای من ایران را ترسیم کردند و من بعد از یک دهه هنور آن تصویرسازی را فراموش نکرده‌ام. ما در کتاب آینده ایران به ۴ سؤال بسیار مهم جواب دادیم که خواندن آن برای همگان واجب و ضروری است. یکی از آن سؤالات این است، چرا با وجود آماده بودن بسترهای پذیرش الگوی توسعه در ایران، چرا ایران نزدیک به ۵۰ و ۸۰ ساله که الگوی توسعه را در درون خود نمی‌تواند هضم کند و پذیرش توسعه را ندارد.

پایان پیام/