راهکاری برای مقابله با شایعات/ کمک کنیم احترام بالاتر از کعبه حفظ شود
01:13 2022/02/16

از شایعه تا واقعیت: شایعه شاید عمری به قدمت بشریت داشته باشد اما تقریبا همه قبول دارند که با ظهور اینترنت و بالاخص رونق گرفتن شبکه‌های اجتماعی، شایعات هم تعدادشان به شدت افزایش یافته و هم سرعت‌شان. تلخ یا شیرین، بسیاری از مطالبی که در شبکه‌های اجتماعی ارسال می‌شود و کاربران آن را  بازنشر(فوروارد) می‌کنند، صحت ندارد؛ اتفاقی که متاسفانه گاهی رسانه‌های رسمی هم به دلیل رقابت بر سر سرعت به آن دچار می‌شوند. ماجرا آن جایی بدتر می‌شود که این مطالب مستقیما با آبروی افراد در ارتباط باشد.بسیاری اوقات، واقعیت ماجرا زمانی مشخص می‌شود که دیگر کار از کار گذشته و آبروی افراد ریخته شده. تحقیقات هم نشان می‌دهد که معمولا پاسخ شایعات و تکذیبیه‌ها بسیار کمتر از اصل شایعه به دست مردم می‌رسد.

خبرگزاری فارس در طول سال‌های فعالیتش تلاش کرده تا جایی که ممکن است اخبار را از چند منبع بررسی کند تا مبادا خبر نادرستی روی خروجی قرار گیرد. به خصوص در مواقعی که آبروی افراد بی‌گناه در معرض خطر است، فارس بدون درنظرگرفتن جهت‌گیری‌های جناحی و سیاسی افراد به میدان آمده و به دفاع از افراد پرداخته است(اینجا). اساسا یکی از اهداف راه‌اندازی بخش «شبهه و شایعات» این بوده که ضمن کمک به روشن شدن حقیقت، به شخصیتی که مورد ظلم واقع شده کمک کند.  امروز نیز با توجه به گسترش بی‌تقوایی رسانه‌ای و آشفته بازار فضای مجازی، خبرگزای فارس درنظر دارد با اهتمام بیشتری به این موضوع ورود کند. همه مردم و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی از هرجناح سیاسی می‌توانند در صورت انتشار شایعه و اخبار نادرست علیه‌شان و در معرض خطر قرار گرفتن آبرویشان، مستندات خود را برای انعکاس واقعیت و انتشار اخبار صحیح  برای ما ارسال کنند.

مخاطبان فارس نیز می‌توانند در صورت مواجهه با شایعاتی از این دست، موضوع را برای بررسی دقیق‌تر به خبرگزاری فارس اعلام کنند. سامانه «فارس من» آماده دریافت سوالات مخاطبان و سامانه «سوت‌زنی» نیز آماده پذیرش گزارش تخلفات سازمان‌ها و شخصیت‌هاست تا پس از تحقیق و بررسی ابعاد موضوع توسط خبرنگاران، حقیقت را برای مردم روشن کند.

(از طریق تماس با شماره تلفن ۴۲۰۸۲۰۰۰ و یا دایرکت اینستاگرام خبرگزاری فارس(اینجا) یا ارتباط با ادمین پیج تلگرامی(اینجا) مستندات خود را ارسال کنید.

 

انتهای پیام/