به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری فارس، سال ۶۰ در تاریخ جمهوری اسلامی را باید یکی از پر التهابترینِ سالها دانست که در آن فضای سیاسی و اجتماعی کشور به شدت تحت تأثیر اقدامات خرابکارانه منافقین و ضدانقلاب قرار گرفته بود. حادثه هفتم تیر و شهادت آیتالله بهشتی و اعضای حزب جمهوری اسلامی از مهمترین اتفاقات در سال ۶۰ بود که موجب شد ضربه تقریباً جبرانناپذیری به نظام مقدس جمهوری اسلامی وارد آید. در ادامه سخنان رهبر معظم انقلاب در این باره را میخوانید.
در باب حادثه هفت تیر آنچه که بیش از همه اهمیت دارد این است که در این حادثه عزیزترین و برجستهترین عناصر انقلاب در معرض فداکاری قرار گرفتند و فدا شدند. شخصیتی مثل شهید بهشتی که یک عنصر بینظیر، لااقل کمنظیر در مجموعه انقلاب بود، در خدمت انقلاب و در جهت انقلاب قربانی شد. آن تعداد از شخصیتها و نخبگان سیاسی و مدیران ارشد دستگاهها، وزرا، نمایندگان مجلس، فعالان عرصه سیاست جمهوری اسلامی، که هرکدامی برای خودشان یک شخصیتی بودند ما با بسیاری از اینها از نزدیک آشنا بودیم، با بعضی کار کرده بودیم این خیلی مهم است که در این تراز، شخصیتهایی جانشان کف دستشان باشد و در معرض شهادت قرار بگیرند و در این راه قربانی بشوند. بالاخره یک کشور، یک نظام، یک تمدن، بدون فداکاری و قربانی دادن و خون دادن که به جائی نمیرسد؛ اینها پیشروان این راه بودند.(۱۳۸۸/۰۴/۰۷)
شهادت برجستگانی از نظام جمهوری اسلامی، که در میان آنها شخصیت برجسته شهید عزیز مرحوم آیتاللَّه بهشتی و برخی دیگر از مسئولان قوه قضائیه و نیز قوای دیگر حضور داشتند. فکر خوبی شد که سالگرد گزارش قوه قضائیه منطبق شود با سالگرد یادآوری این شهادت بزرگ. این شهادتها پشتوانه حرکت ملت است. حادثه هفتم تیر و شهادت شهید مظلوم مرحوم دکتر بهشتی و دیگر یارانش یک مقطعی برای حرکت عظیم انقلاب به سمت هدفهای خود شد، بعد از آن که میخواستند این حرکت را به طرفهای دیگر منحرف کنند. این شهادتها پشتوانه است؛ پشتوانه حرکت است.(۱۳۸۷/۰۴/۰۵)
آن کسانی که در هفتم تیر به شهادت رسیدند، جرمشان نخبگی و کارآمدی بود. سیاست دشمنان پلید و خبیث جمهوری اسلامی گرفتن این افراد نخبه از انقلاب است. چهرههای معروفی مثل شهید بزرگوار و کمنظیر ما، مرحوم آیتاللَّه بهشتی (رضوان اللَّه علیه) و برخی از چهرههای معروف دیگر را همه میشناسند؛ لکن من عرض بکنم ما که تقریباً یکایکِ آن مردان صالح و خدمتگزار را میشناختیم، میتوانیم عرض بکنیم و شهادت بدهیم که هر کدامشان یک پایه استوار برای آینده نظام و برای اقامه نظام جمهوری اسلامی در کشور بودند؛ شخصیتهای برجسته، صالح، کارآمد، دارای استعدادهای قوی و خواستند اینها را که هفتاد و دو نفر بودند، از جمهوری اسلامی بگیرند.(۱۳۸۶/۰۴/۰۷)
حادثه هفتم تیر همچنین نشانه اقتدار و استحکام هم است؛ چون اگر کسی شهید بهشتی را میشناخت و قوّت فکر و اراده و ابتکار در تصمیم و اقدام را در این شخصیت ممتاز میدانست، خوب میفهمید که حذف یک چنین شخصیتی از مجموعه مدیریتی کشور چه معنایی میدهد. شهید بهشتی حقیقتاً مثل سنگ آسیای گرانی بود که با گردش خود، دهها کار انجام میداد؛ تولید انرژی میکرد، کار راه میانداخت، پیش میرفت و فکر تولید میکرد. وقتی کسی مثل این شخصیت را که در مدیریت، در اجرا، در اقدام، در فکر، در مبانی فقهی و فلسفی، در تجربه و جهاندیدگی و روشنفکری و وسعتنظر در آن پایه و رتبه بود، از دل مدیریت نظامی نوپا بیرون بکشند و آن را از بین ببرند، باید نظام فلج میشد.(۱۳۸۳/۰۴/۰۷)
پایان پیام/