سیدمجید بنی‌فاطمه و فریدون کریم‌پور در کربلا مداحی کردند+فیلم کامل
09:22 2023/08/09

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، شب نخست مراسم عزاداری دهه سوم هیأت ریحانه الحسین(س) و موکب محبان علی ابن ابیطالب(ع) با سخنرانی حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی مطلق و مرثیه‌خوانی سیدمجید بنی‌فاطمه و فریدون کریم‌پور در کربلای معلی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی مطلق به سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: بسیار ساده‌اندیشی است، اگر کسی بگوید: امام حسین علیه‌السلام قصد قیام و‌ انقلاب نداشت و یا به حسب شرایط به وجود آمده و دعوت کوفیان و سپس بی‌وفایی آنان، مجبور به جنگ و رویارویی با دشمن شد، بلکه حقیقت این است که امام حسین علیه‌السلام حتی قبل از مرگ معاویه در تدارک قیام بود و این از خطبه حضرت در منا کاملاً هویدا است.

وی با بیان اینکه اِنَّما در ادبیات عرب نشان از حصر است یعنی این است و جز این نیست که: انما خرجت لطلب الاصلاح فی امه جدی و ابی، گفت: در این بیان امام علیه‌السلام، امت را امت نبوی و علوی می‌داند و لاغیر. اصلاح‌گری هزینه دارد و امام تمام هزینه این اصلاحات را پرداخت. اسلام از ریل خارج شده را به ریل برگرداند.

موسوی مطلق با اشاره به اینکه حرفی به ظاهر زیبا این روزها مطرح است تحت عنوان امام حسین(ع) مال همه است که کلمه حقی است، تصریح کرد: این به معنای آن است که امام حسین(ع) مال همه است و یعنی امام رضا(ع) و بقیه اهل بیت مال همه نیست؟ بله اثبات شی، نفی ما ادا نمی‌کند ولی این شعار را به این خاطر می‌گویند که بتوانند زیر پرچم امام حسین(ع) هرکار خواستند بکنند. حالا یک حضور یا گریه‌ای هم باشد در حالی که خود خدا هم برای ورود به خانه‌اش، مساجد و بیت‌الله هم ضوابطی دارد. پس باید بگوییم خدا مال همه نیست؟

این استاد اخلاق افزود: اگر قرار بود امام حسین علیه السلام به گناه و‌ اباحه‌گری باج بدهد، شهید نمی‌شد و همه چیزش را به قربانگاه نمی‌فرستاد. زینب کبری برای حفظ حجاب مبارزه کرد حالا تحت لوایش روپوش و توجیه برای بدحجابی و بی‌حجابی درست کنند، حاشا وکلا.

وی با بیان اینکه خروجی عزاداری در محرم و این زیارات اگر دو چیز نباشد یعنی از زیارت و عزاداری بهره کافی نبرده‌ایم، گفت: یک : تقویت روحیه جهاد ومبارزه بر علیه کفر و کافر، نفاق، منافق و دشمنان اسلام و دوم معنویت گرایی. ما باید پس از عزاداری و زیارت، معنویت‌گرا بشویم. بخشی از معنویت‌گرایی یعنی تقویت مناسکی چون نماز، نماز اول وقت، نماز شب، خوش اخلاقی، تلاوت قرآن، خدمت به والدین و امثالهم.

موسوی‌مطلق ادامه داد: بخش دیگر فکر و روح ما باید معنوی باشد. نگاه ما و ایدئولوژی ما تغییر کند. بدانیم گریستن بر امام حسین(ع)، نگریستن ما را عوض می‌کند.

در بخش دیگر این مراسم فریدون کریم‌پور مرثیه‌خوانی کرد. او ابتدا همراه با جمعیت دعای سلامتی امام زمان(عج) را خواند و سپس به روضه‌خوانی برای حضرت زینب(س) و ماجراهای رخ داده برای کاروان اسرا در شام پرداخت.

سیدمجید بنی‌فاطمه مداح سرشناس کشورمان در این مراسم به مرثیه‌خوانی پرداخت. او ابتدا این بخش از شعر  مشهور محتشم کاشانی را خواند:

بر خوان غم چو عالمیان را صلا زدنداول صلا به سلسله انبیا زدند

نوبت به اولیا چو رسید آسمان طپیدزان ضربتی که بر سر شیرخدا زدند

آن در که جبرئیل امین بود خادمشاهل ستم به پهلوی خیرالنسا زدند

بس آتشی ز اخگر الماس ریزه‌هاافروختند و در حسن مجتبی زدند

وآنگه سرادقی که ملک مجرمش نبودکندند از مدینه و در کربلا زدند

وز تیشه ستیزه در آن دشت کوفیانبس نخل‌ها ز گلشن آل عبا زدند

پس ضربتی کزان جگر مصطفی دریدبر حلق تشنه خلف مرتضی زدند

اهل حرم دریده گریبان، گشوده موفریاد بر در ِحرم کبریا زدند

بنی‌فاطمه در ادامه گفت: الحمدلله که زنده‌ایم و محرم کربلای معلی را دیدیم. او سپس روضه خود را با این شعر از محمد رسولی آغاز کرد:

سرت کو، سرت کو که سامان بگیرمسرت کو سرت کو به دامان بگیرم

سراغ سرت را من از آسمان وسراغ تنت از بیابان بگیرم

تو پنهان شدی زیر انبوه نیزهمن از حنجرت بوسه پنهان بگیرم

اگر خون حلقومت آب حیات استمن از بوسه بر حنجرت جان بگیرم

رسیده کجا کار زینب که بایدسرت را من از این و از آن بگیرم

کمی از سر نیزه پایین بیا تابرای سفر بر تو قرآن بگیرم

قرار من و تو شبی در خرابهپی گنج را کنج ویران بگیرم

تو گفتی که باید بسوزم بسازمبه دنیای بعد از تو آسان بگیرم

هلا! می‌روم تا که منزل به منزلبرای تو از عشق پیمان بگیرم

بنی‌فاطمه در ادامه نوحه مشهور «بلند آوازه بادا ابی عبدالله(ع)» دهه اول محرم خود را خواند. متن شعر این نوحه که سروده امین سمیعی است، به شرح زیر است:

مردم همه آمدند و رفتنداما تو همیشه ماندگاریتو زنده از آن دمی که گفتیالموت اولی من رکوب العاریحافظ شریعت عشق راوی حقیقت عشقجاودانه نام تو و زنده باد دولت عشقیادت از هر دل آزاده فراموش نشددشمنت کشت ولی نور تو خاموش نشداراد الله بلند آوازه بادا ابی عبدالله ...آن راز همیشه سر به مهریهر زخم که خورده ای شکفتیآن روز شدی عزیز عالموقتی هیهات منا الذله گفتیاز دل قیام حسینمیرسد پیام حسینرفتنی ست هر چه که هستباقی ست نام حسیناین چه نوریست که تا روز جزا راهگشاستآری آن جلوه که فانی نشود نور خداستاراد الله بلند آوازه بادا ابی عبدالله ..

بنی فاطمه در ادامه نوحه مشهور «جان آقا» را که براساس شعری از محسن عرب‌خالقی است، خواند و بعد در شور این نوحه را خواند:

دست تقدیر گریه می‌کنه ای وایداره شمشیر گریه می‌کنه ای وایخاک گودال ضجه می‌زنه ای وایآخرین تیر گریه می‌کنه ای واینور خورشید گریه می‌کنه ای وایبس که تابید گریه می‌کنه ای وایگفته مقتل جالس علی صدرههر کی فهمید گریه می‌کنه ای وایو علیک بالبکاءبین اون شلوغیا تنها موندوعلیک بالبکاءنگران خیمه زنها بودو علیک بالبکاءچه غمی تو صورتش پیدا بودو علیک بالبکاءکه سرش به دامن زهرا بودیوماه، یوماه

سم مرکب گریه می‌کنه ای وایمادر هر شب گریه می‌کنه ای وایآسمون از داغ تو پریشون شدبس که زینب گریه می‌کنه ای وایموج دریا گریه می‌کنه ای وایخاک صحرا گریه می‌کنه ای وایهمه رفتند مادرت کنارت هستخود زهرا گریه می‌کنه ای وایو علیک بالبکاءتشنه لب بود و لب دریا بودو علیک بالبکاءبدنش زیر سمو علیک بالبکاءسر پیرهنش هم دعوا بودو علیک بالبکاءکه سرش به دامن زهرا بودیوماه، یوماه

کوه و هامون گریه می‌کنه ای وایآسمون خون گریه می‌کنه ای وایلب خشکت چشم به راهه بارون بودداره بارون داره گریه می‌کنه ای وایاون همه سنگ گریه می‌کنه ای وایوسط جنگ گریه می‌کنه ای وایدختر تو خیمه مونده بی‌تابششده دلتنگ گریه می‌کنه ای وایو علیک بالبکاءکه زمین و آسمون گریوننو علیک بالبکاءخواهرش رسیده سرگردونهو علیک بالبکاءتو تنش نیزه رو می چرخونه

فیلم کامل این مراسم را در ادامه ببینید:

 

 

پایان پیام/